Segueix-nos F Y T R

Els col·legis tornaren a quedar buits

Els professors dels centres concertats repetiren l'èxit en el segon dia d'aturada

| Palma |

L'èxit de la vaga es repetí ahir en els centres educatius concertats. Foren ben pocs els professors i alumnes que, per segon dia consecutiu, acudiren a unes escoles que tornaren a quedar buides. El ball de xifres sobre la participació en la vaga es repetí ahir. Segons la Conselleria d'Educació i Cultura, un 73,29 per cent dels docents secundaren la convocatòria de l'STEI-i, USO, CCOO, UGT i FSIE. Els sindicats, d'altra banda, incrementaren aquestes xifres fins al 90 per cent.

Les dades ofertes per ambdues parts, en qualsevol cas, s'assemblaven molt a les donades sobre la convocatòria de dimecres. Així, a Mallorca el seguiment fou del 73,24 per cent (enfront del 80,63 de dimecres), a Menorca fou del 67,45% (dimecres fou del 66,51%) i a Eivissa, del 82,56% (enfront del 83,14%). A Formentera, l'únic centre concertat de l'illa no se sumà a l'aturada.Fins a 40.000 alumnes no assistiren a classe en la segona jornada de l'aturada. En això sí que coincidiren els sindicats i la Conselleria. Un 95% dels escolars dels centres privats amb finançament públic quedaren a casa, la qual cosa es traduí, com dimecres, en una disminució considerable del trànsit en les hores d'entrada i sortida en les proximitats dels centres. Els habituals embossos, per tant, es reduïren de manera notable.

Davant les crítiques vessades des d'algunes associacions de pares d'alumnes, els sindicats asseguraren ahir no voler «cap confrontació» amb ells, sinó «un diàleg just perquè entenguin les nostres demandes». Els representants dels professors informaren que dies abans de les primeres mobilitzacions redactaren un comunicat informatiu que s'envià a tots els centres i que eren aquests els encarregats de fer-lo arribar als progenitors. En aquest sentit, alguns professors es queixaren que la direcció dels seus centres s'havia negat a difondre aquest comunicat.

+ VIST