Segueix-nos F Y T R

Les carreteres, col·lapsades

Retencions quilomètriques a l'autopista d'Andratx i als accessos de Palma a causa dels controls policials. El passeig marítim quedà invaït de cotxes des de Porto Pi fins a l'edifici de Gesa. Els accessos a l'aeroport, un dels més controlats

| Palma |

Les retencions de trànsit foren la tònica dominant durant tot el capvespre d'ahir a les principals carreteres de l'Illa. Just després de l'explosió, la Guàrdia Civil muntà quatre operatius de control principals. El primer i més important a l'autopista d'Andratx, un segon a l'autopista de Llucmajor, un altre a la rotonda de Can Blau, a la carretera de Manacor, i un quart l'autopista d'Inca direcció Alcúdia.

Aquestes regulacions provocaren que milers de ciutadans quedassin embotellats durant prop d'una hora i mitja dins els vehicles o que es formassin embossos de fins a cinc quilòmetres de llarg. Des del servei de Trànsit del Consell de Mallorca confirmaren ahir capvespre que les principals retencions tingueren lloc a l'autopista d'Andratx, on es tallà un carril de la via d'accés, mentre que el control s'ubicà a l'altura de Gènova. Devers les set de l'horabaixa, hora en la qual d'havia de realitzar la detonació de la segona bomba, la Guàrdia Civil tancà l'autopista a l'altura de Palmanova perquè l'ona expansiva no arribàs a cap vehicle. Poc després, els controls de l'operació Gàbia i la situació viària s'anaren normalitzant en aquest indret, segons Trànsit. A més, a la rotonda de sortida de Palma en direcció a Manacor (Ma-15) es va establir un control policíac, cosa que provocà més retencions.

Les vies de la Part Forana tampoc no se salvaren dels embussos. Per sortir de Palma pel passeig marítim tots els vehicles havien de passar per un punt de control ubicat davant l'edifici de Gesa. Això féu que al passeig marítim les coes arribassin fins gairebé a l'aeroport per entrar a Ciutat. A més, devers les 15.00 hores ja s'havien registrat coes de Palma cap a Llucmajor.

No obstant això, les entrades i sortides de Ciutat foren unes de les vies més afectades. De les tres del migdia i fins a les sis i mitja de l'horabaixa el passeig marítim es convertí en un vertader caos. Des de Porto Pi fins davant Gesa els cotxes quedaven aturats i alguns conductors hi estaren més d'una hora. També s'embossaren els accessos a Ciutat pel carrer de Joan Miró i el col·lapse arribà fins al carrer de Caro, segons confirmà el servei de trànsit de Palma. La situació quedà del tot normalitzada devers les set del capvespre, després de quatre intenses hores de controls policíacs i paciència per part dels conductors.

+ VIST