Segueix-nos F Y T R
ensorrament a Palma

Inicien la demolició de la part de l'edifici que quedà intacta

Esbrinar les causes del desastre durà 'dies o setmanes', segons fonts de Cort

| Palma |

Operaris de l'Ajuntament de Palma, amb l'ajuda d'una grua articulada, han iniciat poc abans de les tres de l'horabaixa la demolició controlada de la part que encara roman intacta de l'edifici que es va esfondrar en la nit d'ahir, esdeveniment en el qual van morir set persones.

La demolició d'aquesta part de l'immoble, segons fonts municipals, era prevista per al matí d'avui, però s'ha ajornat unes hores per facilitar el treball dels tècnics municipals, que tracten de determinar les causes de la caiguda.

Els tècnics dels departaments d'Urbanisme i Infraestructures, ajudats per bombers, han realitzat aquest matí tasts del terreny i del material amb què estava construït l'edifici, i han fet fotos de la zona, segons les mateixes fonts.

Segons han exposat els regidors d'Infraestructures, Francisco Donate, i Seguretat Ciutadana Antoni Donaire, en declaracions realitzades als mitjans de comunicació, encara es desconeixen les causes de la precipitació de l'edifici, situat en la confluència dels carrers Alós i Rodríguez de Arias, i, a més, podrien tardar "dies o setmanes" a conèixer-les, segons han apuntat.

D'altra banda, segons ha informat la Conselleria d'Afers Socials, els 59 veïns de sis edificis limítrofs a l'esfondrat que foren desallotjats ahir per precaució segueixen fora de les seves cases en espera que s'enderroqui l'edifici i que els tècnics inspeccionin els seus immobles.

D'ells, 30 estan reallotjats en un hotel proper, on avui es reuneixen a les 11.00 hores amb tècnics municipals d'Afers Socials, que avaluaran les seves necessitats. Segons la Conselleria, els serveis socials del consistori mantenen contínues reunions amb els veïns desallotjats.

+ VIST