Segueix-nos F Y T R

Cirer calla i Calvo ataca PP i UM per la corrupció

La batlessa qüestiona la veritable intenció de la moció de censura, que coincideix amb l'auditoria d'Emaya i IMFOF. Mentrestant, l'actual oposició negocia els darrers punts de l'acord

Catalina Cirer i Aina Calvo. | Arxiu

| Palma |

Mentre que els comitès locals de PP i UM negocien els darrers serrells per acordar la moció de censura, la batlessa de Palma, Aina Calvo, deixa clara la seva posició: "PP i UM hauran de donar moltes explicacions sobre què els uneix més enllà de la corrupció", declarà ahir. Cirer, en canvi, callava. PP i UM continuen, a més, pendents de les respectives direccions per presentar la moció. La reacció de Calvo acabà aquí. Atacà PP i UM utilitzant l'arma de la corrupció que tant ha esquitxat, aquest mandat, les dues formacions que ara volen canviar el govern municipal a un any i escaig de les pròximes eleccions. "En aquesta terra vivim una conjuntura desfavorable, una situació de vulnerabilitat. Nosaltres rompérem un pacte perquè teníem indicis de delicte molt greus".

És més, Calvo va insinuar que l'oposició ha de justificar quines intencions s'amaguen darrere d'aquest front comú que, casualment, coincideix amb les auditories que l'equip de govern està fent a les empreses i instituts que controlava UM (IMFOF i Emaya). Per Calvo, l'argument que Cort està paralitzat no servirà a l'oposició per explicar a la ciutadania per què PP i UM volen "desestabilitzar" l'Ajuntament de Palma. "No és un govern ni il·legal ni paralitzat. Ningú no ens pot acusar d'inactivitat", defensà la primera edil. Alhora, reforçà la tesi que, quan una administració "sap gestionar bé", les excuses fetes per Jaume Matas sobre els sobrecostos en obres no valen. Calvo reafirmà que la veritable responabilitat política passaria per mantenir l'actual executiu a Cort. "Crec en el sentit comú de la ciutadania a un any de les eleccions", va deixar enlaire la batlessa.

Silenci

Per la seva banda, Catalina Cirer volgué mantenir el silenci. Ahir es negà a fer cap declaració sobre la possible moció de censura ni sobre que ella fos la candidata a dirigir Cort. Declinà en tot moment fer-ne cap comentari.
Júlio Martínez, el portaveu del PP a Cort, tan sols digué que Cirer havia estat la candidata més votada, amb 66.000 suports, i justificà així que fos la candidata del Partit Popular a la batlia. El silenci també s'escampà entre altres dirigents del partit. La portaveu, Aina Castillo, per exemple, indicà al migdia que de la moció ja se n'havia parlat massa i que, quan es presentàs, ja se sabria, però que encara no s'havia pres la decisió.

El PP vol Emaya i totes les empreses, a més de governar en minoria

En cas que la direcció del PP doni el vistiplau final a la moció de censura a Cort, els populars no només volen governar en minoria -amb el suport puntual dels altres partits-, sinó que també volen controlar Emaya i totes les empreses públiques. Així ho confirmà ahir el secretari general del PP de Palma, el rodriguista Àlvaro Gijón.
La regidora uemita Cristina Cerdó presideix ara Emaya, malgrat que ja no forma part de l'actual equip de govern. S'ha negat a partir-ne, tot i les peticions de la batlessa, Aina Calvo, amb qui ja fa mesos que aguanta un torcebraç per mantenir-s'hi.

Tanmateix, si vota a favor de la mesura del PP, paradoxalment, això pot facilitar que perdi la presidència de l'empresa pública. Gijón continuava ahir amb el silenci oficial de la formació sobre l'assalt a Cort, admeté que al vespre havien de fer una reunió de la junta territorial del partit, però assegurà que era per parlar del ple de dilluns. Afegí que fins que no ho ratificàs la junta, no dirien res de la moció.

+ VIST