Segueix-nos F Y T R
Palau de Congressos

Cort, disposat a tornar l'aval del palau a Barceló

Pel grup hoteler, just manca escriure i firmar el pacte. L'equip de govern admet que si Barceló deixa el palau de congressos, se li tornaran els 5 milions

| Palma |

Tot indica que l'anunci de l'acord entre les administracions i el Grup Barceló per desencallar la situació del palau de congressos és imminent. De moment, però, totes les parts implicades han dit públicament que encara no hi ha cap pacte signat. Ara, si n'hi hagués, si s'arribàs a un acord perquè el Grup Barceló deixàs la Unió Temporal d'Empreses (UTE) que fa el palau, Cort admet que caldria tornar al grup hoteler els 5,2 milions d'euros que posà com a garantia l'any 2007.

Fonts del Grup Barceló admeten que les negociacions "han avançat significativament" les darreres setmanes i esperen que l'acord final estigui signat abans que no s'acabi el mes o a principi del que ve, com a molt tard. Segons indiquen, tan sols falta "formalitzar-lo", o sigui, escriure'n les condicions. I tenen ben clar que per acceptar el pacte cal que se'ls tornin els doblers de la garantia. Ara, això darrer sembla assegurat, perquè Cort també ho té clar. Ahir mateix el regidor d'Hisenda, Andreu Alcover, va admetre que si finalment el Grup Barceló deixa la UTE del palau de congressos, caldrà retornar-li l'aval de 5,2 milions d'euros.

Sense signar

Sigui com sigui, ahir cap representant municipal no admeté que hi hagués l'acord tancat. A l'inrevés, van voler refredar els ànims per no crear expectatives. La batlessa, Aina Calvo, tan sols va dir que les negociacions "continuen" i encara no s'han acabat, però que si Barceló deixa definitivament el palau de congressos, ho haurà de fer d'una manera que sigui "explicable, justa i transparent", perquè el fet que continuassin les obres afectaria necessàriament les "espatles" dels contribuents. La batlessa assegurà que sempre havien lluitat perquè els treballs prosseguissin segons el calendari previst i que ara mateix intenten que la pluja afecti les tasques tan poc com sigui possible.

La regidora d'Urbanisme, Iolanda Garví, també va ressaltar ahir que no hi havia res de signat i no va voler negar ni confirmar que s'hagués arribat a un principi d'acord, però afirmà que les obres continuen i que ara hi tornen a treballar devers 130 persones. Sembla, doncs, que l'acord és a la vora i que implicaria que l'Administració es faci càrrec dels 90 milions que manquen per acabar l'edifici, a banda dels 30 milions d'euros que ja ha pagat. Ho confirmà Calvo en dir que el cost recauria sobre les espatles dels contribuents. De fet, la portaveu del Govern, Joana Barceló, admeté ahir que l'Executiu treballa per aconseguir els doblers que faltarien a través de les inversions estatutàries per no "paralitzar" la feina. El regidor Andreu Alcover confirmà que Cort sap que el Govern treballava amb aquesta intenció, però va dir que és l'Executiu qui ho negocia i que des de l'Ajuntament no poden dir si ja s'ha trobat el finançament.

Dubtes amb la publicitat de Son Bordoy

L'equip de govern creu que la publicitat del projecte urbanístic de Son Bordoy que en fa la seva promotora "pot induir a la confusió" als ciutadans. En una carta que Cort envià a l'empresa dia 7, se'ls avisava que encara no s'han publicat les normes subsidiàries que han de permetre la construcció d'uns 750 habitatges a Son Bordoy i que encara han de passar un període d'exposició pública que pot fer canviar la proposta. A més, Cort ha d'emetre un informe vinculant perquè es pugui fer el projecte i encara no s'ha enllestit, de manera que no es presentarà fins al ple del mes vinent. Cal recordar que aquest informe ja fou el que féu canviar el primer projecte al Govern.
Sense haver superat aquests tràmits, doncs, consideren que la publicitat que promet pisos a partir de 75.000 euros pot "induir a confusió". El PP també lamenta la campanya i creu que és una pressió inadmissible vers l'Ajuntament.

+ VIST