Segueix-nos F Y T R
Reconversió de la Platja de Palma

Turisme defensa la nova classificació dels hotels

'No s'han de buscar conflictes on no n'hi ha', ha demanat Joana Barceló, i ha aclarit que no xoca amb el projecte de la Platja de Palma

| Palma |

La consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, ha assegurat avui que el nou model de classificació per a hotels que ultima el Govern és "un marc general" per a les Balears i no entra en conflicte amb les especificitats que pugui determinar diferents zones, com és el cas del projecte de la Platja de Palma. "No hi ha cap conflicte", ha afirmat Barceló a la roda de premsa del Consell de Govern, en la qual ha assenyalat que el sistema que està preparant l'executiu i que ahir va ser presentat als agents socials i econòmics a la Taula del Turisme, suposa "un marc general per a les Balears". Segons la consellera, l'esmentat marc no evitarà que hi hagi zones turístiques que puguin "plantejar qüestions específiques", una cosa que ha comparat amb la normativa d'àmbit territorial, que és general però cada illa "pot establir condicions urbanístiques diferents".

No s'han de buscar conflictes on no n'hi ha", ha demanat Barceló sobre la possibilitat que el model de qualificació d'hotels i apartaments hotelers no encaixàs amb l'increment del nombre d'estrelles dels establiments que planteja el projecte de la Platja de Palma. Segons l'opinió de la consellera, el projecte de la Platja de Palma "té suficient entitat per establir paràmetres" i no xoca amb el sistema que el Govern vol aprovar per "establir uns mínims a partir dels quals l'establiment té l'oportunitat d'autorregular-se". "Com grans siguin les seves habitacions, més punts tindrà perquè suposa una marca de qualitat, però també ho són més serveis", ha explicat Barceló sobre el nou model, en qui el nombre d'estrelles dependrà de diversos factors autorregulables pels establiments.

Segons l'opinió de Barceló, l'assignatura pendent del turisme a les Balears és "créixer en valor afegit i innovació", una cosa que incentiva el decret de qualificació. Sobre l'oposició de diversos hotels de la Platja de Palma que els esponjaments o demolicions d'edificis a la zona vagin a centrar-se sol en establiments turístics, després de les protestes dels residents de la zona, Barceló ha assegurat que "el procés no està tancat" i ha dit que no li consta que existeixi "una llista d'edificis obsolets". No la conec", ha afirmat. "Sí conec l'existència d'hotels que volen que el Govern els compri", ha afegit Barceló.

+ VIST