Segueix-nos F Y T R
Son Espases

El PP denuncia l'impacte visual i el caos que provoca el nou pont de Son Espases

Critiquen que el Consell hi faci un 'scalextric' de tres nivells que ja no es fa enlloc i que tapa una serra de Tramuntana que opta a Patrimoni de la Humanitat. Avisen que no resoldrà els problemes de trànsit

Fernando Rubio ha criticat el caos que es viu a l'indret de l'obra. | Ferran Aguiló - J. Lladó.

| Palma |

Els portaveus del PP al Consell es desplaçaren ahir als nous accessos a l'hospital de Son Espases per denunciar el "caos" circulatori que provoquen a la zona i el fort impacte visual del nou pont, que es construeix sobre la imatge d'una serra de Tramuntana que opta a ser Patrimoni de la Humanitat.

La diputada insular del PP i exconsellera d'Obres Públiques del Govern Matas, Mabel Cabrer, criticà el "greu" impacte visual del pont, que surt de la carretera de Valldemossa i desemboca a Son Espases per damunt el camí dels Reis a l'altura de la rotonda. La popular considerà que el Consell, presidit per Francina Armengol (PSIB),no hauria d'haver construït mai un 'scalextric' com aquest en una àrea tan propera a la serra de Tramuntana i al BIC del monestir de la Real.

Cabrer lamentà la decisió adoptada per l'equip de govern del Consell (PSIB-Bloc) i assegurà que "arriba tard i malament". Segons ella, en cap país europeu no es construeixen carreteres de tres nivells i amb un xoc visual com el que resulta d'aquests accessos.

Acompanyada pel portaveu del PP al Consell, Fernando Rubio, i per la portaveu adjunta, Clara del Moral, l'extitular d'Obres Públiques assegurà que l'execució de l'obra ha tingut "el pitjor dels resultats possibles". Per un costat, perquè la construcció de les vies d'entrada "provoca un greu caos circulatori en una àrea amb molt de trànsit". I de l'altre, trobà que tot el procés ha estat marcat per "la falta de previsió i per la improvisació més absoluta".

En aquest sentit, la consellera de l'oposició es demanà perquè el Consell s'ha torbat tant a executar els accessos, tenint en compte que és una obra prevista des de 2007, quan "assumiren com a seu" l'hospital. "Lluny de donar-hi una solució ràpida i adequada, s'ha actuat tard i malament per aixecar una obra d'un brutal cost ambiental que, a més, no resoldrà els problemes de trànsit a la zona". Cabrer considerà "increïble" que aquests accessos hagin estat exonerats de passar l'avaluació d'impacte ambiental i l'exposició pública i anuncià que interpel·larà Armengol en els propers plens.

+ VIST