Segueix-nos F Y T R

Blanquerna no té llei

Augmenta el nombre de cotxes que cada dia envaeix el tram de l'eix cívic reservat només per a vianants sense que el Govern d'Isern hi posi control

Ahir dematí els cotxes envaïen el tram de vianants a Blanquerna i circulaven pel carril bici. | Silvia Portell

| Palma |

El Govern de Mateu Isern no controla la zona de vianants de Blanquerna que va de les Avingudes fins a Antoni Marquès i fa els ulls grossos davant els cotxes que no respecten la prohibició de circular-hi. No hi ha cap policia municipal que vigili la zona des que el PP reobrí el trànsit per l'eix cívic i els cotxes hi campen a pler. Els vehicles accedeixen des d'Avingudes a l'interior d'aquest tram com si tot el carrer fos de lliure circulació. Els ciutadans que van a peu s'han d'apartar i els cotxes envaeixen, fins i tot, el carril per a bicis. Ahir dematí, en una franja de només 20 minuts passaren per aquest carrer una desena de cotxes. Però això no és un fet aïllat. Passa cada dia, segons es queixen alguns veïns i comerços de Blanquerna. Mentre milers de ciutadans avalen l'eix cívic sense cotxes i no paren de protestar i mobilitzar-se, els vehicles es fan amos de Blanquerna.

Els comerciants i els residents constaten que des que s'ha reobert el trànsit, un flux de vehicles de motor hi circulen, també a velocitats per damunt dels 20 quilòmetres per hora. Com a conseqüència, alerten que en aquest tram de Blanquerna, fet per a vianants, els ciutadans no avisats i els nins se senten confiats i, al marge de la circulació motoritzada, poden trobar-se amb un cotxe llançat i provocar situacions de risc. A tota aquesta indisciplina s'afegeix la qüestió de l'aparcament que, segons els veïns afectats, la primera víctima n'acaba sent el carril bici. Els ciutadans mantenen cada dijous les caminades per Blanquerna i no es cansaran de demanar a Isern que rectifiqui.

No volen cotxes! Les mobilitzacions a favor de l'eix cívic sense cotxes continuaren ahir. Centenars de veïns es concentraren a la zona i després de la passejada es projectà el lip dub fet al carrer de Blanquerna.

+ VIST