Segueix-nos F Y T R

El GOB demana que no s'ampliï el Club Marítim del Molinar

Projecció de la reforma del Club Marítim del Molinar que implicarà passar de 75 a 315 amarradors. | GOB

| Palma |

El GOB demanà dissabte al Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que s'oposi a l'ampliació del Club Marítim del Molinar, a Palma, per “l'elevat impacte” que implicaria passar de 75 a 315 amarradors, amb un augment del 734% de la seva ocupació terrestre i sobre l'aigua.

L'entitat ecologista criticà que el presumpte projecte de “millora i remodelació” de les instal·lacions del Club Marítim en realitat és “una ampliació de grans dimensions que desfigurarà la barriada del Molinar i generarà uns impactes inassumibles” per al litoral, raó per la qual reclamà que es retiri la proposta.

El GOB qualificà l'ampliació de “projecte desmesurat i injustificat” que implicaria que les instal·lacions passarien en cas d'ocupar l'actual superfície de 9.991 metres quadrats a 73.343, la qual cosa inclouria a més de l'augment de punts d'amarradors, la construcció d'una piscina i una pista de paddle.

L'entitat considera que la construcció d'esculleres perpendiculars d'una longitud de fins a 290 metres provocarà “alteracions incontrolades” de la dinàmica de costa tals com dipòsits d'alga i arena que, “afegides a la gran mida del port”, significaran “una alteració notable del paisatge litoral”.

Amarradors
El GOB recorda que la línia de costa de Palma, que va des de Cala Major a Can Pastilla i inclou 13 quilòmetres lineals, acull un total de 7 clubs nàutics amb un total de 2.699 amarradors.

L'entitat ha detallat que es tracta de Cala Nova (214 amarradors i eslora fins a 16 metres), Club de Mar (575 de fins a 350 metres), Reial Club Nàutic de Palma (971 amarradors fins a 40), el Portixol (288 fins a 8), Club Nàutic del Molinar de Llevant (75 amarradors d'una eslora de fins a 8 metres), Cala Gamba (250 amarradors fins a 12) i Club Nàutic de Can Pastilla (326 amarradors i eslora fins a 20).

El GOB ha recalcat que “l'impacte” de l'obra seria tant “ambiental i paisatgístic” com sobre “els valors històric, sentimental, emblemàtic i turístic del Molinar”. També ha recordat que l'oposició al projecte ja ha estat manifestada per veïns i associacions del barri, així com per les organitzacions ARCA i Oceana.

Entre els efectes negatius de l'ampliació assenyalats pel GOB a llarg termini figuren el consegüent increment del tràfic de vehicles en un barri de carrers estrets i escasses places d'aparcament, així com la contaminació acústica que suposaria i la degradació de la qualitat de les aigües a les zones de bany limítrofes.

+ VIST