Cort repara bona part dels desperfectes en col·legis públics

El servei de 'Brigada 72 hores' de l'Ajuntament de Palma ha reparat durant el darrer trimestre més del 80% dels desperfectes denunciats en els centres escolars. | Cort

| Palma |

El servei de 'Brigada 72 hores' de l'Ajuntament de Palma ha reparat durant el darrer trimestre més del 80% dels desperfectes denunciats en els centres escolars. Així, de les 62 peticions de reparació rebudes, 45 han estat executades durant el termini establert.

Sebastià Sansó, tinent de batlia d'Educació, Família, Majors i Immigració, ha explicat que aquest servei de manteniment es va posar en marxa el setembre passat sense cap de cost a Cort i amb l'objectiu d'actuar davant les peticions dels col·legis públics d'infantil i primària.

El servei als col·legis atén sol·licituds relacionades amb desperfectes en matèria de calefacció, fusteria, serralleria, electricitat, lampisteria o manteniment de picapedrer.

Les actuacions de la Brigada s'han executat en la pràctica totalitat dels 52 col·legis públics de Palma, amb actuacions de lampisteria, al capdavant, amb 20 peticions, seguits d'arranjaments en electricitat, amb 13 peticions, calefacció amb 9 peticions i en menor mesurada treballs de fusteria, serralleria i altres sol·licituds per trencament de cristalls, persianes i poda d'arbres.

Deficiències
D'altra banda, Sansó ha confirmat que Cort ja està treballant conjuntament amb la Conselleria d’Educació (a través de l’Ibisec) en l'elaboració d'un calendari que permetrà solucionar les deficiències d'inversió detectades en determinats centres públics de Ciutat. Aquestes actuacions s'executaran en funció del tipus de gravetat dels desperfectes.

El tinent de batlia d'Educació també ha lamentat que l'oposició vulgui crear una “infundada alarma social” davant la presència d'amiant en alguns centres educatius indicant que “el que realment resulta perjudicial no és l'existència d'amiant a la coberta o baixants d'aigües, sinó en la pols que pogués generar”.

Segons Sansó, l'informe elaborat per l'empresa encarregada del manteniment dels centres escolars i preescolars de Palma “en tots els centres escolars en els quals s'aprecia existència d'elements amb composició d'amiant, tant les cobertes com els dipòsits estan situats a l'exterior del centre, per la qual cosa, encara que es donés la possibilitat de trencament i el consegüent despreniment de partícules, en estar a l'aire lliure la concentració de partícules per centímetre cúbic és insignificant” i no implica “cap tipus de perill”.

Finalment, el representant de Cort també ha fet al·lusió a les possibles deficiències detectades tant en la inexistència de sortides d'emergència com en els sistemes contra incendis al col·legi Rafall Vell, assenyalant que “l'execució i adaptació per a sortides d'emergència als edificis escolars, és competència de la Conselleria d'Educació, així com l'elaboració d'un pla d'emergència contra incendis”. El tinent de batlia ha conclòs que en relació amb el manteniment de les instal·lacions de protecció contra incendis “no tenim constància de l'existència d'irregularitats en el funcionament de les instal·lacions existents”.

+ VIST