MÉS per Palma exigeix la “suspensió immediata” de les obres de les Fontanelles davant la denúncia presentada pel GOB i la Plataforma Salvem Ses Fontanelles per un suposat delicte ambiental. Les entitats ecologistes asseguren que s'han produït abocaments tòxics a la zona humida.
La coalició ecosobiranista reclama una “reacció urgent” de la Regidoria d'Urbanisme per tal de comprovar la realitat exposada per les entitats ecologistes. Antoni Verger, portaveu de MÉS, considera que “les proves aportades són calares” i posen en evidència que “l'empresa constructora del megacentre comercial no té cap escrúpol per botar-se la normativa mediambiental i fer possibles abocaments de residus tòxics dins la zona humida”.
Verger considera, a més, “molt greu” que el promotor urbanístic “estigui incomplint el Pla de Vigilància Ambiental (PVA) de les obres, un pla aprovat per la Conselleria de Medi Ambient”. “L’incompliment de la normativa i el possible delicte ambiental és doble. D'una part, no es disposa del pla de residus i s’estan produint abocaments de residus tòxics damunt la zona humida protegida. D'altra banda, les proves aportades davant la Fiscalia posen en evidència que s’estan produint arrabassaments i destrossa de la vegetació existent a la zona”, assegura el representant.
Club Marítim del Molinar
D'altra banda, MÉS per Palma ha proposat convertir el Club Marítim del Molinar en un port Museu. Verger, que exigeix aturar aquest “aberrant projecte d’ampliació”, assegura que la tendència europea és conservar els ports petits desenvolupant “aquests projectes innovadors”.
El regidor ecosobiranista considera que el museu permetria “donar a conèixer el port, el barri i la cultura marinera, tant a residents com a visitants”. “És la millor opció per al Club Marítim, per al barri del Molinar”, conclou.
MÉS exigeix la suspensió immediata de les obres de les Fontanelles
M.R.P. | Palma |