Segueix-nos F Y T R

ARCA reclama mantenir conservat el monestir de les Jerònies de Palma

ARCA reclama que el monestir de les Jerònies, conegut com sa santa Elisabet, sigui restaurat i conservat. | Arxiu

| Palma |

ARCA ha mostrat la seva preocupació per la conservació del monestir de Jerònies, de Santa Elisabet, de Palma. El monestir, a partit d'ara, romandrà tancat després que les monges que l'ocupaven marxin cap al monestir de la mateixa congregació a Inca.

L'entitat en defensa del patrimoni, que recorda que el convent gaudeix d'una catalogació de Bé d'Interès cultural (BIC), lamenta que aquesta “és la història anunciada de molts de convents i monestirs que resultarà molt difícil mantenir oberts com a centres de vida religiosa, conventual o de clausura”.

L'entitat, en aquest sentit, reclama un seguit de mesures que permetin la conservació d'aquest patrimoni davant la nova situació. Així, reclama a l'orde religiós que “faciliti al màxim l’estudi i diagnòstic del convent” i al Bisbat de Mallorca, com a propietària del BIC, que “presti la màxima col·laboració perquè aquest diagnòstic i el consegüent pla d’actuació de conservació i restauració es pugui dur a terme”.

L'associació també reclama al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Palma que s'impliquin en la conservació del monument, començant per “catalogar i inventariar tots els mobles i col·leccions, continuant amb la planimetria i el diagnòstic per conservar el monestir”.

Conservació
ARCA, finalment, assegura que és necessari la “reflexió ciutadana” per tal d'implicar tots els sectors socials en la conservació patrimonial de monuments com el monestir. En aquest sentit, fa una crida als veïns, associacions ciutadanes i persones religioses, per tal que la conservació i la restauració del monument sigui un fet.

Relacionat
+ VIST