Segueix-nos F Y T R

MÉS elabora un llistat de centres públics de Palma amb «deficiències greus»

Professors de la Soledat mostren alguns dels fragments del cel ras que han caigut a una aula. | Jaume Morey.

| Palma |

La coalició MÉS ha elaborat un llistat dels centres públics de la capital balear que presenten «deficiències greus», i ha acusat de negligència la Conselleria d'Educació i l'Ajuntament de Palma «per no garantir les inversions en reparacions i manteniment de les escoles públiques».

La llista aportada pels econacionalistes està composta pels últims col·legis als quals s'han denunciat incidents, com és el cas del CEIP La Soledat i el del Molinar. També hi apareixen l'Alexandre Rosselló, Es Pont, l'Aina Moll, el del Coll d'en Rabassa i el de Santa Catalina.

La formació política exposa que aquestes deficiències en el manteniment d'escoles públiques de Palma han estat denunciades repetidament per la comunitat educativa. Així, el regidor Antoni Noguera ha assegurat que no es tracta de casos aïllats i que la inversió per reparar les deficiències «és nul·la».

«És una autèntica vergonya que a una ciutat com Palma hi hagi aquestes condicions a les escoles públiques», ha manifestat Noguera, qui ha demanat responsabilitats polítiques, «especialment a l'IBISEC i el seu responsable» i a l'Ajuntament de Palma.

La majoria dels centres presenten problemes de filtracions, il·luminació, humitat, deteriorament del paviment, despreniments de rajoles i caigudes de bocins del sòtil, entre d'altres, o bé necessiten una reforma estructural en general.

+ VIST