Segueix-nos F Y T R

Un centenar de persones es manifesten a Palma contra el «genocidi» del 12O

Moment de la manifestació d'aquest dilluns a Palma.

|

Un centenar de persones s’han manifestat aquest 12 d’octubre a Palma en contra del feixisme i per expressar que no accepten que una societat estigui orgullosa de celebrar un dels majors genocidis realitzats en la història, segons expliquen els organitzadors.

La protesta ha sortit de la plaça de Pere Garau, passant per la plaça de les Columnes fins a arribar a les avingudes i acabant a la plaça Espanya. Al llarg de la manifestació s'han sentit cants en contra del feixisme i diversos càntics de caràcter anticapitalista. A l'arribada de la manifestació, a la plaça Espanya s'ha llegit un manifest en contra del què representa la commemoració del 12 d'octubre.

Arreu dels països catalans se celebren manifestacions semblants en contra del dia de la hispanitat sota el lema: ‘12O, res a celebrar’. A Mallorca ja fa un parell d'anys que diversos col·lectius es mobilitzen aquest dia del calendari.

Els organitzadors han explicat que aquesta manifestació està plantejada des d'un grup d'individualitats, totes elles relacionades amb diversos col·lectius, que s'han unit per dur a terme un acte coral i reivindicatiu contra el què representa la festa de la Hispanitat.

+ VIST