Segueix-nos F Y T R

Jubilats per Mallorca dóna suport a l'esbucament de la Feixina

El monument de la Feixina en una imatge d'arxiu. | M.F.

|

Jubilats per Mallorca ha emès aquest dijous un comunicat en el qual mostra el seu suport a l'Ajuntament de Palma davant l'anunci de la retirada del monument de la Feixina.

L'entitat considera que hi ha motius «suficients per retirar definitivament aquest monument que fou construït només amb la intenció de fer homenatge a una part de les víctimes de la guerra civil espanyola, en aquest cas les víctimes del creuer Baleares, vaixell de guerra que va col·laborar activament contra la República democràtica i legal».

La retirada del monument «serà una acció democratitzadora de gran valor simbòlic si l’equip de govern municipal sap fer pedagogia amb aquesta decisió, i la sap defensar adequadament». Asseguren que no es tracta sols d’esbucar o de traslladar el monument, «sinó d’aprofitar l’avinentesa per aconseguir normalitzar la convivència en els espais públics».

Jubilats per Mallorca recorda que «el feixisme espanyol és responsable de milers d’assassinats de persones innocents i que els col·laboradors de vulnerar la legalitat republicana amb la força de les armes, no poden ser homenatjats en espais públics que són de tota la ciutadania amb el consentiment de les administracions».

Des de l'entitat asseguren que «és impossible que els valors democràtics puguin gaudir de credibilitat si els equips de govern de les administracions que han votat els ciutadans perceben que els defensors de la legalitat en temps de la República estan enterrats en fosses comunes, mentre que els seus assassins són honorats a places i carrers de les ciutats».

Finalment, declaren que la retirada del monument «restablirà l’ordre moral de resolucions internacionals condemnatòries del franquisme; l’ordre legal que representa de llei 52/2006 de l’anomenada Memòria Històrica i fins i tot, la que representa la llei de Patrimoni 16/1985, el preàmbul de la qual ja deixa ben clar la inconveniència que representa per a la convivència pacífica i democràtica un monument com el que hi ha instal·lat a la Feixina».

+ VIST