Segueix-nos F Y T R

Els homes cobren un 16% més que les dones a les Balears

Manifestació del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, a Palma | Marc F.l

|

La diferència salarial entre un home i una dona a les Balears és de 3.600 euros a finals d'any; un 16% més en el sou dels homes que el de les dones. Segons un informe realitzat per UGT, el salari mitjà de les dones a les Illes és de 18.998 euros anuals en 2013, mentre que els homes van cobrar 22.584 euros.

Les Balears és la segona comunitat amb menor bretxa salarial
Les dades de l'informe situen a Balears com la segona comunitat autònoma amb menor diferència salarial, després de Canàries, que té una diferència del 14,79 %. En la banda oposada s’hi troba Navarra amb una bretxa salarial entre dones i homes del 30,5%, mentre que de mitjana de l’Estat espanyol els treballadors van guanyar el 2013 un 24% més que les treballadores, una diferència que ha augmentat 2,13 punts des de 2008. Tot i això, la distància entre el salari femení i el masculí ha disminuït un 0,9 per cent a l'arxipèlag en relació al 2012.

Les dades de l'informe estan basades en la darrera Enquesta d'Estructura Salarial de 2013 de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i s'han treballat en aquest informe en motiu de la commemoració del Dia de la Igualtat Salarial que se celebra dilluns.

+ VIST