Segueix-nos F Y T R

Concentració a Palma per denunciar que 300.000 persones viuen en la pobresa a les Balears

|

Aquest dilluns vespre s'ha fet a la plaça d'Espanya de Palma una concentració amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la importància de lluitar contra la pobresa i la desigualtat social, un acte que ha estat organitzat per EAPN-Illes Balears.

Aquesta iniciativa cerca sensibilitzar els ciutadans sobre la incidència de la pobresa a les Balears i sobre la necessitat de treballar per la inclusió de totes les persones en la societat perquè hi hagi una major justícia social.

La presidenta de la Xarxa per a la Inclusió Social EAPN-Balears, Margalida Jordà, i els membres del grup de participació de l'entitat, acompanyats per representants de més de 30 entitats sense ànim de lucre que conformen la Xarxa, han llegit un manifest. Aquest posava en relleu que la lluita contra la pobresa i la desigualtat és una responsabilitat ètica i política que afecta a tots, però especialment a les administracions públiques.

A més, Jordà ha destacat la importància d'apostar pels pactes de la lluita contra la pobresa, perquè se situï aquesta lluita al centre de l'agenda política i ha recordat als responsables polítics que a les Balears prop de 300.000 persones viu en situació de pobresa i/o exclusió social.

En aquest sentit, ha assenyalat que la pobresa no es pot combatre amb mesures pal·liatives posat que és necessari posar l'accent en les causes que la produeixen, així com a través d'iniciatives que fomentin una major justícia social i que abastin les polítiques econòmiques, educatives, sanitàries, d'habitatge, fiscals i de protecció social.

+ VIST