Segueix-nos F Y T R

El nou servei de recollida selectiva d'Emaya al centre de Palma començarà el 29 de maig

| |

El nou servei de recollida selectiva mòbil de residus començarà la primera fase del centre històric amb la seva implantació als barris de Calatrava, Sindicat i Montesión a partir del 29 de maig.

Aquesta fase es posarà en marxa un pic finalitzats els tràmits de matriculació dels vehicles, segons ha informat Emaya en un comunicat. A més, durant aquests dies s'intensificarà la campanya educativa i informativa i es realitzaran proves de funcionament i circulació.

Actualment, l'empresa municipal disposa de 24 plataformes per a la recollida selectiva mòbil i sis vehicles elèctrics per al seu transport i instal·lació en 20 punts d'aquests barris.

D'aquesta manera, a partir del 29 de maig, s'eliminaran els contenidors dels carrers i els veïns podran dipositar els residus seleccionats entre les 19.00 i les 23.00 hores a les plataformes de recollida selectiva que s'instal·laran i es retiraran diàriament.

Per facilitar l'adaptació dels ciutadans al servei, en una primer moment, durant unes setmanes, es mantendran alguns contenidors de rebuig a diversos punts d'aquests barris.

Igualment, per tal d'informar els veïns, durant aquestes setmanes, s'han distribuït més de 5.000 fulls informatius i guies de reciclatge, s'ha instal·lat 23 taules informatives, s'han visitat 2.950 domicilis i s'ha lliurat personalment a 1.400 famílies cubs i bosses compostables per a la separació de la matèria orgànica.

A més, per informar de la posada en marxa del servei, s'instal·laran taules informatives els dies 19 i 26 de maig, a la plaça de Santa Fe, a l'horabaixa; 20 i 27 de maig durant el matí a la plaça de la Ferreria Nova; i el 23 de maig al matí a la plaça de Sant Francesc.

La matèria orgànica, l'oli de cuina i els bolquers seran de recollida diària, mentre que el rebuig es recollirà en dies alterns (dilluns, dimecres, divendres i diumenges), els envasos els dimarts, dijous i dissabtes, el vidre dilluns i divendres i el paper-cartró els dimarts, dijous i dissabte.

Aquest projecte ha suposat per a Emaya una inversió d'un total de dos milions d'euros en vehicles, maquinària complementària i adaptació de l'antic centre d'operacions de la recollida pneumàtica com a aparcament de vehicles, zona de descàrrega i compactació de residus.

+ VIST