Segueix-nos F Y T R

Arriba la segona edició de les Rutes Culturals pels Barris de Palma

|

Emmarcat en el programa d’activitats que realitza anualment la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, i després de la gran acceptació en la seva primera edició, han organitzat una segona temporada de les denominades Rutes Culturals pels Barris de Palma que es durà a terme al llarg del proper bienni 2017-2018.

Es tracta de rutes dirigides a tots els ciutadans i ciutadanes interessats a conèixer de primera mà altres indrets de Palma descobrint els seus racons més desconeguts, les històries més curioses, la seva gent i els seus costums així com el passat del barri i el seu futur.

Amb aquest programa cultural de petit format la Federació té com a objectiu anar establint vincles entre els distints veïnatges i donar a conèixer el que passa arreu dels barris, amb la finalitat de treballar relacions d’enteniment i solidaritat que ens permeti apropar-nos i estimar millor la ciutat de Palma.

Per aquest any 2017 s’han programat rutes culturals als barris del Terreno, Son Espanyolet, Puig de Sant Pere, el Coll d'en Rabassa/el Carnatge, la Soledat i Gènova.

Les visites són gratuïtes i estan obertes per a totes i tots els veïns i veïnes de qualsevol edat. L’únic requeriment és el d’haver de realitzar una inscripció prèvia, ja que per motius d’organització i per garantir la qualitat de l’activitat els grups són reduïts.

Un any més les rutes aniran dirigides i comentades per Ivan Cerdà responsable de l’entitat de difusió cultural Mallorca Insòlita.

La primera ruta s’inicia aquest dissabte dia 20 de maig visitant l’emblemàtic barri del Terreno. «Coneixerem els seus primers i solitaris orígens fins a la bullícia de la “Movida Palmesana”; recorrerem els seus carrers amb la seva singular arquitectura i ens interessarem per la seva evolució i la visió que tenien del barri alguns reconeguts personatges que van deixar records d’una atmosfera de llibertat i creativitat».

A la finalització de cada itinerari ens concentrem en un bar/cafeteria tradicional del barri amb una doble finalitat: per una banda la de reivindicar la protecció del comerç tradicional davant la ràpida desaparició d’aquest tipus d’establiments a la nostra Ciutat, i d’altra la de iniciar una tertúlia que ens permet posar en comú l'experiència viscuda al llarg del recorregut.

Els terminis d’inscripció de cada ruta es donarà a conèixer a través dels comptes de Facebook de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma i de Mallorca Insòlita respectivament.

+ VIST