Segueix-nos F Y T R

Activistes, regidors i experts debaten mesures fiscals per una societat més justa

Activistes, regidors i experts debaten mesures fiscals per una societat més justa. | Ajuntament de Palma

| Palma |

Entre divendres horabaixa i dissabte matí el centre cultural Flassaders ha acollit les primeres jornades de Fiscalitat Justa, organitzades per la regidoria de Funció Pública i Govern Interior de l’Ajuntament de Palma.

La jornada de dissabte s’ha estructurat en forma de debat moderat per la directora general de Funció Pública, Joana Maria Adillón. La portaveu del GOB, Margalida Ramis, ha explicat un tema tan actual com  les mesures fiscals per a respondre a la massificació turística.

El regidor d’Economia i Hisenda de Madrid, Carlos Sánchez-Mato, per la seva banda, ha explicat la seva experiència i ha dit que «un dels elements interessants a l’hora d’abordar des dels ajuntaments del canvi és com poder actuar des d’un entorn hostil com és la legislació actual perquè la fiscalitat reflexi capacitat d’actuació per part d’uns governs que no volen recollir l’ortodoxia del passat». «Existeixen fórmules que permeten, amb el marc existent, beneficiar la majoria», ha dit.

«Adoctrinament» neoliberal

L’activista i economista Xavi Mir, per la seva banda, ha abordat la qüestió ‘El mercat perfecte no inclou imposts.  Adoctrinament neoliberal  a la Universitat’. Mir ha detallat que «l’economia que s’està donant a la universitat limita qualsevol crítica possible» i ha donat algunes pinzellades com aquest fet afecta a les polítiques de les administracions.

Per la seva banda la regidora de Funció Pública i Govern Interior, Aurora Jhardi, ha destacat la conferencia que es féu divendres sobre «fiscalitat des d’una perspectiva de gènere» i la importància que té aquest concepte per poder exercir canvis. «Necessitam a més parlar de la qüestió dels paradisos fiscals perquè una fiscalitat progressiva o regressiva incideix en la vida de les persones i en la qualitat dels serveis», ha dit.

+ VIST