Segueix-nos F Y T R

Noguera defensa la diversificació de l'economia per no dependre del «monocultiu del turisme»

Isaac Buj

|

El batle de Palma, Antoni Noguera, ha apostat per la diversificació de l'economia per no dependre del «monocultiu del turisme». Per això, el batle ha instat a través d’una carta a la creació diferents «pols d'innovació», com la indústria nàutica del port «reinventant-se i basant-se en els principis de sostenibilitat», o la conversió del Nou Llevant per evitar que passi a ser una destinació turística.

Per a Noguera, el Nou Llevant hauria de ser una «nova centralitat de la ciutat, referent cultural i del sector de la innovació per impulsar i dignificar el sector cultural». En aquest espai ha concebut també la gastronomia com a motor d'activitat econòmica sostenible, de proximitat i amb identitat, com a eina d'enfortiment de la xarxa de consum i distribució del producte local i «d'exportació de coneixement».

Suport al petit i mitjà comerç per convertir Palma en «la millor tenda del món»
Noguera ha apostat també pel petit i mitjà comerç per convertir Palma en «la millor tenda del món», ja que aquests empresaris «donen vida i cohesionen; són l'ànima dels barris i dels pobles de Palma». Noguera ha reiterat en la carta que treballarà per una nova economia creativa i exigirà «responsabilitat» als sectors econòmics per a la construcció d'un nou model d'economia «amb valor afegit i sense data de caducitat, sempre tenint en compte l'interès general de la ciutat».

Això suposa que tant l'Administració com els sectors econòmics han d'apostar pel «factor humà de l'activitat econòmic
, és a dir, apostar per l'economia social i solidària.

D'altra banda, ha assenyalat que per convertir Palma en una ciutat creativa és necessària l'aliança de tres «agents clau» per a l'impuls d'una «economia inclusiva i innovadora»: la recerca aportada des del capital intel·lectual de la Universitat; la creació d'ecosistemes d'innovació impulsats des de l'Administració pública i, en tercer lloc, el desenvolupament d'una economia creativa per part dels agents socials i econòmics de Mallorca.

+ VIST