Cort organitza un cicle de tallers per conèixer els balls i els cants de diferents cultures

|

El Banc de Cultures, que depèn de l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, ha organitzat el cicle 'Dones d'aquí i d'allà: canten i ballen', que consta de set tallers per conèixer expressions artístiques de diferents cultures de la mà de dones que representen la singularitat de cada poble. Les activitats, que són gratuïtes, comencen el 24 d'octubre i acaben el 13 de desembre i es desenvoluparà en diferents barris de Palma.

El regidor d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics, Aligi Molina, ha afirmat que el cicle persegueix «aprofundir en el coneixement de les expressions artístiques de diferents cultures de la mà de dones que representen la seva singularitat».

La «invisibilització de la dona» i «les dinàmiques d'alguns fluxos migratoris quant al gènere com les de Mali, el Pakistan o Senegal» són l'origen dels tallers, que vol deixar enrere aquesta realitat i «fer visibles cultures» a través dels ulls de les dones, segons el regidor.

Recorregut 

El cicle farà un recorregut per la feminitat i l'alegria en les dones de Nigèria, l'energia en el ball flamenc, la fertilitat representada en la dansa del ventre, els canvis socials i històrics de Bulgària, el festeig i les noces en el ball pagès i ball de bot, els ritmes brasilers i el món de la feina de les dones colombianes.

La programació s'ha generat de forma participativa entre els socis i col·laboradors del Banc de Cultures i les associacions de persones migrades de Palma que s'ha volgut adherir.

El grup de conductors de cada taller és també una mostra de la diversitat que es vol representar. Està compost per dones (i algun home acompanyant) de diferent origen, formació i trajectòria. Així, hi haurà des de professionals de la dansa, persones que la practiquen sovint i algunes que es dediquen a ensenyar-la.

En les reunions preparatòries amb el grup s'han definit les temàtiques i l'estructura de cada sessió, que tractaran sobre l'origen de la dansa i el cant, el rol de la dona, la representació de la feminitat, el significat de la vestimenta, la música, el cant, el moviment i una introducció pràctica para les persones assistents.

+ VIST