Segueix-nos F Y T R

Presenten la Carta Històrica de Palma, un visor cartogràfic interactiu per a navegar per diferents èpoques de la ciutat

|

Palma XXI ha presentat aquest dilluns la Carta Històrica de Palma, un projecte elaborat en col·laboració amb el Servei d'Informació Territorial de les Balears-Sitibsa, que permet navegar per diferents èpoques de la ciutat a través d'un visor cartogràfic interactiu.

Segons ha informat Palma XXI, el president de l'entitat, Jaume Garau, ha explicat que «un dels objectius estratègics de Palma XXI és donar a conèixer la història i evolució de la ciutat per a així poder plantejar propostes cap al futur».

La Carta Històrica de Palma va néixer com un projecte per a donar a conèixer l'evolució urbana de Palma, el creixement de la ciutat des dels orígens romans fins a l'actualitat. Per a aquest projecte s'han inspirat en la Carta Històrica de Barcelona del Museu d'Història de Barcelona.

La cartografia digital ha estat elaborada des de l'any 400 fins a l'any 1800 per l'arquitecte Joseba Dañobeitia i a partir de l'any 1900 per la geògrafa Pilar Buendía i s'ha comptat amb l'assessorament del Doctor en Geografia i professor emèrit de la UIB Climent Picornell.

El projecte s'ha realitzat mitjançant el conveni amb Sitibsa que ha ofert tot els seus mitjans fotogràfics, cartogràfics i informàtics per a fer possible aquest estudi.

+ VIST