Segueix-nos F Y T R

Carrió: «Davant l'auge dels negacionistes i l'extrema dreta és necessari explicar què va suposar l'Holocaust perquè la història no es repeteixi»

|

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palma juntament amb l’associació cultural jueva Limud Mallorca, ha elaborat un programa d’actes en línia per tal de commemorar el Dia del Record de l’Holocaust, que se celebra aquest 27 de gener. Sota el títol 'Les Petjades de l’Holocaust a Mallorca: passat, present i futur' es realitzaran un conjunt de xerrades a través de Zoom amb continguts diversos.

La primera estarà conduïda per l’investigador Juan Pérez Bordoy i versarà sobre la presència de refugiats jueus alemanys a la Mallorca de 1940. En aquesta primera xerrada s’aprofundirà en la seva expulsió i empresonament per part del govern franquista. A continuació tendrà lloc una xerrada/col·loqui entre Moshe, supervivent de l’Holocaust, i el seu fill, Josh Gunsberger, que actualment resideix a Palma. Quan era nin, Moshe es va veure obligat a amagar-se en un soterrani durant mesos per fugir de la Shoa a França. Finalment, Mariano Valdés, membre de Limud Mallorca, dissertarà sobre l’experiència enriquidora que han suposat els tallers als instituts de Palma que tenen per objectiu apropar l’holocaust jueu als joves estudiats. Aquestes xerrades s’emmarquen dins les activitats oferides des de PalmaEduca. També prendrà la paraula al llarg de la jornada el president de la Comunitat Jueva de les Illes Balears, Ariéh Girondí.

L’activitat és gratuïta i per a participar-hi cal inscriure’s al web www.limudmallorca.com. Es podran seguir simultàniament en català, castellà i anglès gràcies, entre d’altres, al reconegut investigador Neil Manel Frau Cortes.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha valorat molt positivament aquesta activitat perquè «davant l’auge dels negacionistes i l’extrema dreta es fa més necessari que mai explicar què va suposar l’Holocaust perquè la història no es repeteixi».

+ VIST