Segueix-nos F Y T R

ARCA denuncia que «la incultura i l'incivisme s'escampem per Palma» després de l'atac a l'estàtua de Jafudà Cresques

L'estàtua de Jafudà Cresques va aparèixer aquesta setmana amb una mascareta negra pintada. | ARCA

| Palma |

ARCA ha denunciat aquest dissabte «el nou atemptat contra el patrimoni» que suposa la pintada realitzada divendres a l'estàtua de Jafudà Cresques a Palma.

Segons l'entitat «no es pot desvincular aquesta agressió de la manca d'efectivitat en esborrar les pintades vandàliques de tota la ciutat». Així, demanen que «s'investigui l'autoria d'aquest nou fet vandàlic i la restitució urgent al seu estat original».

ARCA ha recordat que aquesta escultura, obra de l'artista María Isabel Ballester, va ser una iniciativa de Llegat Jueu, la comunitat Jueva de les Illes Balears i l'Ajuntament de Palma. Jafudà Cresques va fer feina com cartògraf al Call de Palma durant el segle XIV i el seu «reconeixement va ser mundial».

Des d'ARCA asseguren que l'Ajuntament «ha de ser conscient de la gravetat del problema de les pintades vandàliques i que el fet que es mantenguin durant mesos i anys afavoreix que se'n facin més». «Queda clar que les mesures adoptades fins ara per combatre les pintades són insuficients i basta veure que la murada continua plena d'agressions amb pintura», ha assegurat.

Finalment, l'entitat assegura que, de la mateixa manera que des de Cultura s'ha demostrat efectivitat per fer netes les darreres agressions a escultures, des de Cort, «s'hauria de demostrar la mateixa eficàcia per restituir la dignitat a la imatge de tota la ciutat, que és el nostre major patrimoni. Per desgràcia fins ara no s'han donat les passes efectives i necessàries».

+ VIST