Segueix-nos F Y T R

L'ASM denuncia el retrocés del català dins Cort i remarca «el paper dels polítics del PSOE i Podemos que no parlen en català»

|

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha denunciat a la Direcció General de Política Lingüística el retrocés del català dins l'Ajuntament de Palma, i l'ha instada a prendre mesures en defensa del seu ús a les dependències municipals.

L'entitat sobiranista denuncia que a les convocatòries d'oposicions a l'Ajuntament ja no es faciliten les preguntes dels exàmens en català per defecte, sinó que a la inscripció es dóna la opció de seleccionar català o castellà. «Essent el català un requisit per treballar a l'administració local, incentivar d'aquesta manera que no se'n faci ús és un insult a la nostra llengua», han apuntat.

Per altra banda, també remarquen que les Oficines d'Atenció a la Ciutadania atenen majoritàriament en castellà, fins i tot si el ciutadà es dirigeix al funcionari en català. «Així mateix la quantitat de documents que entren a l'Ajuntament sense estar redactats en català és molt elevada, amb la conseqüència que les respostes de l'Administració marginen igualment la nostra llengua», han explicat.

A més, l'ASM ha deixat clar que «dins aquest procés de substitució lingüística hi juguen un paper decisiu tant els dirigents polítics del PSOE i Podemos, molts dels quals no parlen en català ni a les rodes de premsa, com la pressió en contra del català de Vox i Ciudadanos».

Tot plegat, per a l'entitat, suposa «una marginació de la llengua pròpia que no podem tolerar, de la mateixa manera que a Madrid o a Sevilla no consentirien que el castellà no fos la llengua habitual als seus consistoris».

Per tant, reclamen a la Direcció General de Política Lingüística «que prengui mesures en defensa de la llengua dels mallorquins el més aviat possible, tant de promoció com de compliment de la normativa lingüística».

+ VIST