Segueix-nos F Y T R

L'escultura 'Usagi' ja és al Parc de la Mar

|

El regidor de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Palma, Antoni Noguera, i l'artista Leiko Ikemura, han presentat aquest dijous l'exposició 'Usagi Kannon', que consta d'una escultura instal·lada en el Parc de la Mar i altres peces més petites en la vitrina del Casal Solleric.



A la presentació també han assistit la directora General d'Arts Visuals, Aina Bausà; el director general de Promoció i Difusió Cultural, Marcos Augusto, i la directora de la galeria Kewenig, Clara Garau.



D'aquesta manera s'han habilitat dos espais de diàleg amb la reflexiva obra d'Ikemura i que romandran oberts a la ciutadania fins al mes d'agost. Aquesta mostra és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament de Palma i la galeria d'art Kewenig.



Segons Cort, aquesta és una de les obres més carismàtiques de l'artista: una peça de gran format de més de tres metres feta amb bronze que es va poder veure en l'última exhibició individual de l'artista en la galeria mallorquina i que porta per nom 'Usagi Kannon (2012-2019)'. Representa una criatura híbrida amb forma femenina, faç de conill i cos de fada amb forma de campana de bronze, per on es filtra la llum.



Segons Aina Bausà, la peça «ens increpa per una bellesa que es fon dins del paisatge urbà amb la Seu com a fons impactant». «Ens convida a gaudir de l'experiència estètica del moment i fins i tot a meditar. És una peça d'art públic on es barreja la mitologia, el paisatge i el cosmos, provocadora i que interactua amb els vianants», ha destacat.



La directora de la galeria Kewenig, Clara Garau, que representa a Ikemura a Espanya, s'ha mostrat satisfeta per haver tirat endavant aquest projecte. «Esperem que aquesta col·laboració, amb el suport de l'Ajuntament i el Casal Solleric, sigui la primera de moltes, i que continuem treballant en un interès comú d'enriquir el panorama cultural i Palma», ha indicat.



Per la seva part, l'artista Leiko Ikemura ha explicat que primer va fer la figura en ceràmica i fa un parell d'anys la va traslladar a bronze. «Té molt a veure amb la mare universal, crec que avui dia és molt important que els humans siguem conscients de la importància de la convivència. Per això aquesta figuració híbrida que uneix tots els aspectes des d'un vessant poètic», ha ressaltat l'artista.



El regidor Noguera ha considerat que aquesta col·laboració «posa de manifest la necessitat de valorar les aportacions i la qualitat del teixit cultural de l'illa, donant-li visibilitat i treballant conjuntament amb les institucions». Al mateix temps, ha ressaltat «el treball que s'està fent des de la Regidoria de Cultura per a rehabilitar el parc escultòric de ciutat, amb la posada a punt d'escultures tan emblemàtiques com el conjunt de Guinovart o la peça de Dennis Oppenheim de la placa de la porta de Santa Catalina».

+ VIST