Segueix-nos F Y T R

Adjudicada la renovació de l'enllumenat ornamental exterior de la Seu per 2,2 milions d'euros

|

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres l'adjudicació del projecte de renovació de l'enllumenat exterior de la Seu que ara s'executarà amb el vistiplau del Consell de Mallorca i del Bisbat i de la Comissió de centre històric de l'Ajuntament de Palma.

L'Ajuntament aportarà 1.300.000 euros per a executar aquest projecte i la resta l'aportarà el contractista amb càrrec a les millores del contracte d'enllumenat. A més, aquest projecte podrà optar a finançament europeu a través dels Fons Feder.

Cal recordar que el projecte de renovació de l'enllumenat de la Seu preveu instal·lar 11 fanals nous, set situats davant de la Catedral i quatre davant de la plaça de l'Almoina. «S'ha apostat per instal·lar una farola tradicional de sis o set metres que te dos braços laterals amb focus leds i que respecta molt millor l'estètica del casc antic de la Catedral», ha explicat la tinent de batle d'Infraestructures i Accessibilitat, Angélica Pastor.

Pastor ha recordat que aquest és un projecte molt esperat al qual s'han recollit moltes opinions i s'ha fet molta feina. «Vull agrair el consens al qual s'ha arribat per executar aquest projecte que és molt esperat i necessari», ha explicat.

Aquesta millora de l'enllumenat suposa la renovació de les instal·lacions existents amb la instal·lació de 505 projectors de tecnologia LED entorn a la Catedral i a l'Almudaina, 298 dels quals aniran encastats i 237 a diferents ubicacions.

Aquest projecte suposarà, a més, la il·luminació de la façana de l'Almudaina, amb el mateix tipus de projectors encastats previstos per a l'entorn de la Catedral, cosa que suposarà una millora visual al conjunt arquitectònic que formen ambdós edificis.

+ VIST