Segueix-nos F Y T R

Ben Amics reclama que la societat «no miri a un altre costat» i «no sigui còmplice de la violència» contra el col·lectiu LGTBI

| |

L'associació LGTBI de les Balears Ben Amics ha reclamat aquest dijous a la societat que «no miri a un altre costat» i «no sigui còmplice de la violència» contra el col·lectiu.

Així ho ha demanat l'associació aquest dijous en una concentració convocada a les escales de la plaça Major, a Palma, per a condemnar «l'evident creixement de delictes d'odi en les darreres setmanes».

Durant la concentració, l'entitat ha llegit un manifest en què ha exigit a les institucions que no fomentin els discursos d'odi i que posin a l'abast del col·lectiu LGTBIQ+ més recursos per a protegir els seus drets.

«No es tracta de discernir si hi ha més o menys agressions que abans, o si és que ara les agressions al col·lectiu són notícia i abans no ho eren. El que volem és no sentir por», han manifestat des de l'associació.

Ben Amics ha recordat que el col·lectiu LGTBIQ+ ha patit molt: «Hem avançat en la lluita pels nostres drets i han estat conquestes molt importants. Però aquesta onada d'agressions que hi ha hagut en les darreres setmanes ens recorda d'on venim i quins són els reptes i amenaces a les quals ens enfrontam».

Finalment, l'associació ha destacat que els drets de les persones LGTBIQ+ són drets humans i, per tant, «no es poden qüestionar». «Ara més que mai, ni un pas enrere, ni una agressió sense resposta», han conclòs des de Ben Amics.

+ VIST