Segueix-nos F Y T R

Els Casals de Barri amplien la seva oferta en aquest nou curs

| |

Els Casals de Barri gestionats per l'Ajuntament de Palma reprendran la seva activitat el dia 1 d'octubre, amb 239 activitats programades que suposaran prop de 3.000 places, ampliant l'oferta d'activitats presencials.

Així ho ha anunciat el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, que ha presentat la programació aquest divendres al costat de la presidenta de la Federació de Veïns de Palma, Maribel Alcázar.

L'Ajuntament disposa de 33 centres de barri, dels quals nou són gestionats directament per l'Ajuntament, i els altres 24 tenen cessions a diferents entitats veïnals.

Quant als centres de barri gestionats pel consistori, en total es faran 239 activitats, entre els diferents centres, nivells i grups. Es tracta d'una xifra similar a la d'altres anys. El nombre de places disponibles es troba entorn de 3.000, tenint en compte que la normativa vigent preveu una reducció d'aforaments.

Les activitats que s'ofereixen abasten des de ball en línia, rutes per Palma, informàtica, restauració de mobles o guitarra, entre altres. També es reprenen els tallers de cuina presencials, que durant el curs passat es van oferir a distància.

Quant a les activitats a distància, que durant el curs 2019-2020 es van programar per primera vegada, per al present curs es mantenen en un petit percentatge. Així, per a aquest curs s'ha ampliat l'oferta d'activitats presencials, ja que la major part dels usuaris van expressar el desig de retornar a les activitats dins dels centres, perquè faciliten una major relació interpersonal.

«Els centres són el cor dels barris, ajuden a crear i enfortir relacions veïnals. En cap moment han deixat de funcionar; durant el confinament ens adaptem a la situació i es va crear una plataforma perquè les persones usuàries continuessin amb els seus tallers», ha explicat Alberto Jarabo. En funció de com evolucioni la pandèmia, les places de tallers podrien augmentar.

Es manté aquest curs el format d'inscripció en línia, que es podrà fer a partir del pròxim dimecres 15 de setembre. Les persones amb dificultats per a accedir a Internet poden demanar cita per a fer la inscripció a partir del 14 de setembre.

D'altra banda, els centres de barri de s'Escorxador, Santa Catalina i Son Gotleu disposen d'ordinadors d'autoconsulta en què poder fer les inscripcions en línia. Es limita la inscripció d'una activitat per persona, a fi de facilitar l'accés a tots els tallers -si bé a partir del 20 de setembre les persones que vulguin fer més d'una activitat podran inscriure's si hi ha places lliures-.

La programació d'activitats es pot consultar en la pàgina web de Participació Ciutadana o dels centres de barri.

Quant als centres de barri amb cessió d'ús a entitats veïnals, els interessats han de posar-se en contacte amb cada centre per a conèixer l'oferta i terminis d'inscripció.

Com a novetat s'incorpora a la xarxa de centres el nou centre de barri de s'Indioteria, que obrirà les portes a partir del mes de setembre. Estarà situat al carrer Cambrils, compta amb una sala de reunions i dues sales per a dur a terme activitats i se cedirà a entitats.

+ VIST