Segueix-nos F Y T R

El TSJIB tomba la prohibició de llogar pisos a turistes a Palma

|

El Tribunal Superior de Justicia de les Illes Balears (TSJIB) ha tombat la prohibició de llogar pisos a turistes a Palma. El Tribunal ha estimt el recurs de la patronal d'habitatge turístic, Habtur, i acaba amb la normativa que va aprovar Cort l’any 2018.

Els magistrats han dictat una sentènia en què diuen que la prohibició vulnera directives europees, la pròpia legislació estatal i és «desproporcionada i innecessària». No obstant això, el Tribunal Superior sí que s'ha mostrat d'acord en imposar limitacions a la comercialització turística d'habitatges en zones saturades, com Platja de Palma, sotmesa a actuacions de reconversió integral. Allà només es permet el lloguer per un període màxim de 60 dies a l'any.

El Govern afirma que la prohibició continuarà vigent

En declaracions al programa Al Dia d’IB3 Ràdio, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat que el lloguer turístic en plurifamiliars a Palma continuarà prohibit perquè la Llei 2/2020 preveu una moratòria del lloguer vacacional a Palma fins al 31 de desembre d’enguany.

+ VIST