Segueix-nos F Y T R

El debat de l’estat de la ciutat de Palma conclou amb un 71% de les propostes presentades aprovades

|

El saló de sessions de l'Ajuntament de Palma ha acollit la segona sessió del Debat de l'estat de la ciutat. S'hi han debatut un total de 38 propostes de resolució: 4 de presentades per Ciudadanos, 4 per Vox, 8 pel Partit Popular, 20 per l'equip de govern (PSIB- PSOE, MÉS i Unides Podem) i 2 pel regidor no adscrit Pep Lluís Bauzà. D'aquestes, se n'han aprovades 27, una xifra que representa un 71% del total, i han quedat 11 propostes sense aprovar.

El debat s'ha estructurat en quatre blocs. Així, primer s'han debatut les propostes de temes municipals relacionats amb comptes, economia i recursos humans; posteriorment s'han tractat les qüestions sobre serveis a la ciutadania; tot seguit, sobre urbanisme i medi ambient; finalment, s'han debatut propostes relacionades amb vigilància de la contractació i infraestructures.

Així, en matèria econòmica s'han aprovat cinc propostes relatives a impulsar polítiques urbanístiques i de mobilitat que afavoreixin l'activitat econòmica (PP), reforçar l'Oficina Tècnica d'Administració Electrònica (OTAE) i accelerar la implantació de projectes de transformació digital (equip de govern), incorporar la perspectiva de diversificació econòmica de forma transversal a l'acció institucional (equip de govern), continuar avançant en la configuració d'un sistema tributari basat en els principis ambientals i de capacitat econòmica i justícia (equip de govern) i continuar dinamitzant el teixit empresarial de Palma amb especial atenció a les petites i mitjanes empreses, així com als autònoms (equip de govern).

Pel que fa al bloc de serveis a la ciutadania, s'han aprovat un total de 10 propostes. Entre d'altres punts l'Ajuntament ha acordat el compromís d'impulsar accions perquè a Palma no hi hagi cap llar sense cobertura a la fase de 0 a 3 anys, mitjançant escoletes o ajuts (regidor no adscrit), promoure anualment l'Oferta pública de feina tant a Bombers com a Policia Local (regidor no adscrit), consolidar la Policia de Barri (equip de govern), continuar executant el Pla d'ordenació de bombers i bomberes, continuar desenvolupant activitats esportives als barris i a l'aire lliure i crear nous espais per a practicar esports en espais lliures i parcs (equip de govern), aprovar un reglament d'ús a les escoles i patis fora de l'horari lectiu (equip de govern) i seguint treballant per a acabar amb la xacra de violència masclista, així com amb la prostitució (equip de govern).

En matèria d'ubanisme i medi ambient s'han aprovat un total de 8 propostes. Entre d'altres qüestions s'ha aprovat habilitar més punts de recàrrega de la Targeta Ciutadana, agilitzar al màxim la tramitació de llicències d'obres per a construir habitatges, continuar millorant la neteja amb aigua a tots els barris, acabar amb els vessaments d'aigües mixtes a la badia, ampliar els punts de càrrega elèctrica als aparcaments de l'SMAP, seguir fent feina per a implementar la càrrega de la Targeta Ciutadana per Internet, reclamar un millor finançament estatal per a ampliar el parc d'habitatge i demanar la col·laboració de l'IBAVI per a fer possible el desmantellament de Son Banya.

Pel que fa al bloc de vigilància de la contractació, infraestructures i desconcentració territorial s'han aprovat quatre de les sis propostes presentades. Així, s'ha aprovat instar el Consell a connectar la barriada del Pil·larí amb l'Arenal, i el polígon de Son Oms amb una senda ciclable; desenvolupar un pla director sobre l'estat de les voreres i els escocells, continuar implementant l'accessibilitat universal en l'atenció al públic que es presta a les OAC a través de bucles magnètics, micròfons remots o adaptacions de senyalística i pictogrames i continuar executant intervencions en l'enllumenat públic de Palma des d'una perspectiva ecològica, sostenible i de gènere.

+ VIST