Segueix-nos F Y T R

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans crida a fer vaga el proper 16 de desembre contra la 'llei Castells'

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha fet, aquest divendres, una crida a la vaga estudiantil el proper 16 de desembre als alumnes de Catalunya, les Balears i el País Valencià, per mostrar el rebuig a la Llei orgànica del Sistema Universitari (LOSU), coneguda com a 'llei Castells', i a la Llei de Convivència Universitària.
La portaveu de l'organització, Marta Daviu, ha assegurat que volen tancar els campus universitaris dels tres territoris històrics dels Països Catalans.

Així mateix, ha anunciat una manifestació a Barcelona i ha advertit que, en el mes que queda fins a la vaga, hi haurà «accions prèvies per tal de fomentar la socialització i seguiment entre els instituts de secundària i les universitats».

La portaveu del SEPC ha considerat que les dues reformes que planteja el Ministeri d'Universitats «amenacen el conjunt del sistema universitari dels Països Catalans i l'educació pública» i no tenen el consens de la comunitat universitària.

Daviu ha censurat també que les lleis, actualment en tràmit parlamentari, «acceleren la transformació de l'educació en un negoci i converteixen un dret fonamental en un bé al servei del mercat».

Així mateix, ha animat als partits catalans representats en el Congrés a frenar les iniciatives. «Ara és el vostre torn. Posicionar-vos en contra de la 'llei Castells' és de mínims i esperam que estigueu a l'alçada», ha dit.

El sindicat opina que la llei resta representativitat i poder decisori als estudiants en els òrgans de gestió de les universitats en favor d'empreses privades, i «omet voluntàriament el conflicte lingüístic», degradant el català a una llengua de segona.

Daviu ha criticat així mateix la llei de Convivència. «És un intent directe de desarticular el moviment estudiantil i criminalitzar tots els nostres mecanismes de protesta a través de la por a les represàlies», ha emfatitzat.

+ VIST