Segueix-nos F Y T R

L'IES Son Pacs, que va néixer a la Casa del Poble, dona suport a la reivindicació de conservació del solar

|

Després de ser requisat per la Falange, la Casa del Poble va tenir distintes funcions sota el règim. La única activitat que desenvolupà relacionada amb una funció social i laboral, tot i desenvolupar-se sota la Dictadura, amb tot el que comportà, fou la de ser el Taller Escola Sindical de Formació Professional Virgen de Lluch de 1954 a 1974.

Allà s’ensenyava a llegir, a escriure i l’ofici d’electricista, fuster i operador de metal·lúrgia. Quan l’edifici de la Casa del Poble fou tomat amb l’excusa d’una suposada amenaça de runa, el Virgen de Lluch va trobar un nou emplaçament a la carretera de Sóller i amb els anys va canviar el seu nom a IES Son Pacs.

Així ho expliquen els Amics de la Casa del Poble, que han rebut aquest dimarts una comunicació del claustre de l’IES de Son Pacs en la qual el claustre ha decidit donar suport a la reivindicació dels Amics de la Casa del Poble. «Un gest que honra l’IES de Son Pacs que no oblida el seu passat, reforçant així la memòria històrica de la ciutat de Palma», remarquen.

+ VIST