Segueix-nos F Y T R

Amics de la Casa del Poble: «Ens afligeix que Juan Pedro Yllanes no estigui impulsant la Llei de Memòria de manera efectiva»

|

La plataforma dels Amics de la Casa del Poble, junt amb diverses entitats veïnals, l’associació memorialista Col·lectiu Recerca, el GOB, el sindicat STEI-i i diverses persones a títol individual, han presentat una al·legació al Pla General d'Ordenació Urbanística (PGOU) de Palma. L'al·legació sol·licita que es recuperi la titularitat pública del solar de la Casa del Poble i que es destini a un o diversos equipaments socioculturals lligats a la memòria dels valors i els ideals que impulsaren el moviment obrer.

Demanen també que el PGOU s’adapti a la llei 2/2018, de 13 d'abril, de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears, i que el Govern desplegui i executi els seus continguts. Que s’elabori i es faci públic el Pla Autonòmic de Memòria i Reconeixement Democràtics i els seus informes anuals. «Lamentam i denunciam no haver pogut obtenir cap informació del comitè de feina que havia d’investigar sobre la desaparició de béns destruïts, confiscats o robats», han denunciat.

Des dels Amics de la Casa del Poble consideren que el Parlament va elaborar «una bona Llei de Memòria, amb l’objecte de reconèixer i garantir els drets a la reparació, a la veritat i a la justícia de totes les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista, però ens afligeix que la Vicepresidència del Govern, a càrrec de Juan Pedro Yllanes, no l’estigui impulsant de manera efectiva».

+ VIST