Segueix-nos F Y T R

Palma s'ofereix com a terra d’acollida per a la població ucraïnesa

|

El Saló de Plens de l’Ajuntament de Palma ha acollit aquest divendres l’acte de signatura de la declaració institucional de «condemna als atacs de Vladimir Putin sobre la sobirania i la integritat d’Ucraïna».

Representants de tots els grups municipals amb presència a l’Ajuntament han signat aquest document, que considera «inacceptables» les accions militars iniciades i sol·licita una resposta coordinada en el marc de la Unió Europea i les Nacions Unides per tal de recuperar la via diplomàtica, preservar el dret internacional i protegir la població civil.

Aquesta declaració institucional, basada en la que ha elaborat la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), vol expressar també «la solidaritat i suport cap el poble ucraïnès, cap a tots els ciutadans ucraïnesos establerts a Palma i, per extensió a les Illes Balears, així com a tots els illencs que es troben al territori d’Ucraïna».

L’Ajuntament de Palma, per unanimitat de totes les forces polítiques, ofereix la ciutat de Palma com a terra d’acollida de la població ucraïnesa forçada a l’abandonament de la seva terra.

La declaració exigeix així mateix la creació d’un corredor humanitari per als civils refugiats que el conflicte pugui causar i demana el «cessament immediat dels atacs militars i la invasió per part de del govern de Vladimir Putin».

+ VIST