Segueix-nos F Y T R

Alberto Jarabo i Ada Colau han parlat de projectes per garantir l'accés a l'habitatge i enfortir el teixit associatiu

|

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, i la coordinadora de l'àrea de Participació Ciutadana, Clàudia Costa, s'han reunit a Barcelona amb la batlessa, Ada Colau i amb el regidor de Cultura i Participació Ciutadana a la ciutat comtal, Marc Serra. Un dels punts que s’han posat damunt de la taula ha estat la dificultat que tenen els ciutadans de Palma per accedir a l'habitatge i la necessitat d'enfortir el seu teixit associatiu.

«Ambdós ajuntaments coincidim en l'esperança que una futura llei de l'habitatge ajudi a reduir els preus dels lloguers i doti els municipis de les eines que li permetin exercir un major control a damunt del mercat immobiliari», ha explicat Jarabo. «Necessitem compartir esforços entre ciutats davant els reptes comuns com és garantir l'accés a l'habitatge. Els ajuntaments necessitem més marge d'actuació», ha afegit.

La reunió amb Serra ha servit per posar en comú fórmules que permetin millorar el Servei d'Assessorament a entitats, que Cort ha posat en marxa recentment. «Volem continuar enfortint el teixit associatiu amb una nova estructura que pugui esdevenir un punt de referència i trobada per les associacions i altres plataformes i entitats de mobilització ciutadana».

Aquest darrer objectiu el persegueixen «mitjançant tres línies de treball: l'acompanyament i assessorament a entitats, els espais de formació i trobada per impulsar noves iniciatives i a través de l'escolta activa de les demandes i la gestió compartida dels recursos de les entitats», ha explicat el regidor de Palma. Volen «convertir els casals de barri en el cor dels barris, creant una xarxa de solidaritat ciutadana».

+ VIST