Segueix-nos F Y T R

ARCA demana que es conservi el Monestir de Ses Jerònimes

| |

L'Associació per la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha advertit que el Monestir de Ses Jerònimes és «un eslavó de la cadena de convents tancats que poden venir després», i ha demanat que es conservi aquest espai «amb usos adequats» i que tornin, «tan aviat com es pugui», les peces traslladades i l'arxiu propi del monestir.

ARCA ha considerat que tots els monestirs han de trobar la manera de mantenir-se amb els seus valors patrimonials «ben conservats», a través de la interacció entre la comunitat religiosa i la ciutadania i la seva representació institucional.

Així, han exemplificat alguns usos que poden tenir els convents, com tots aquells que no alteren ni destrueixen les seves característiques estructurals, que conserven els valors històrics i arquitectònics, i que permetin «entendre els usos del passat i convidin a ser visitats».

En aquest sentit, han fet referència a la sentència sobre la propietat del Monestir de Ses Jerònimes del 30 de juny d'enguany, que declara la propietat del monestir, església i annexos a favor de la Comunitat de Religioses Jerònimes.

«Manifestam l'esperança que ja estam a prop del final; el monestir tancat, com ha estat durant els darrers anys, no és el que necessita», han argumentat des d'ARCA.

Per tot això, han assenyalat la necessitat d'«unir forces» i que «com més aviat millor es doni vida a l'espai i tornin les peces artístiques traslladades, així com l'arxiu».

+ VIST