Segueix-nos F Y T R

La UNED sol·licita a l'Ajuntament de Palma un espai dedicat a l'arquitecte, dissenyador i urbanista Josep Ferragut Pou

|

El passat divendres, 30 de setembre, i després de l'aprovació unànime per l'equip directiu, la UNED-Illes Balears va fer arribar a l'Ajuntament de Palma i al batle, José Hila, una instància amb què sol·liciten un espai dedicat a l'arquitecte, dissenyador i urbanista Josep Ferragut Pou. La petició es fa amb el suport de la família i dels seus col·laboradors, i a aquesta iniciativa es poden sumar totes les persones que ho desitgin enviant una carta de suport al Centre UNED-Illes Balears, el model de la qual es troba a la web del Centre.

La instància va acompanyada d'un informe de la historiadora de l'art Judit Vega Avelaira, que ultima la seva tesi sobre l'arquitecte, en què fa una aproximació a la persona i l'obra de Ferragut, ressaltant els múltiples motius que el fan mereixedor d'aquest reconeixement. «Van més enllà dels seus més de 2.000 projectes i passen per la seva ètica a la feina i el profund amor a aquestes illes a les quals va intentar cuidar i protegir fins a la seva mort. Josep Ferragut va ser artífex de moltíssimes obres encara desconegudes per al gran públic i es mereix tenir el seu nom en algun lloc de la ciutat», en paraules de Judit Vega.

Amb aquesta petició, la UNED-Illes Balears fa una passa més en la recuperació de la memòria de l'arquitecte palmesà, al qual va dedicar la biblioteca el 2021 i al qual dedicarà una exposició.

+ VIST