Segueix-nos F Y T R

[VÍDEO] Organitzen una assemblea popular a Son Sardina per lluitar pel futur del poble

|

Aquest dijous es celebra al Casal de Son Sardina, una assemblea popular oberta en el marc del procés anomenat 'Poble viu'. L'assemblea començara a les 20.00 hores.

Segons expliquen el promotors «fa gairebé un any, un grup de veïnats i veïnades de Son Sardina i sa Garriga iniciàrem la dinàmica Poble viu! amb el propòsit d’amplificar els espais de debat sobre el futur del poble. L’horitzó del procés és reforçar l’acció i l’organització col·lectiva mitjançant una assemblea popular oberta: d’una banda, per fer poble i impulsar iniciatives comunitàries; d’altra banda, per elevar la consciència sobre els problemes que compartim i acumular forces per afrontar-los conjuntament».

Segons els organitzadors de l'assemblea, «vivim un present marcat per l’expansió de l’especulació i la gentrificació, que generen problemes d’habitatge, encariment de lloguers i queviures i amenaces urbanitzadores. Mentre multinacionals immobiliàries i bancàries despleguen els seus plans d’acaparament, les necessitats de la majoria treballadora del nostre poble es troben cada vegada més desateses per les institucions, una realitat aguditzada per la crisi i que es manifesta de diverses maneres».

Denuncien «la manca d’infraestructures municipals dificulta la tasca de les associacions que donen vida al poble. El Casal, la biblioteca i els locals de totes les entitats són propietat d’un banc o de l’església; descuidats, alguns amb cost d’ús. El dèficit d’espais de propietat pública priva especialment infants, jovent i 3a edat de llocs de trobada dignes i adaptats. Com que l’Ajuntament tampoc no inverteix en instal·lacions esportives o parcs equipats, les possibilitats d’oci es redueixen als bars, amb els problemes que això suposa. A més, la mala connexió vianant i ciclista entre les zones del poble i les limitacions del transport públic afavoreixen el domini del cotxe i potencien la contaminació d’un entorn rural amenaçat per abocament il·legals i per la proliferació de projectes especuladors i parcs fotovoltaics».

També expliquen que «estam convençuts que si ens organitzam podem aspirar a un futur més just, autònom i viu pel nostre poble».

+ VIST