Segueix-nos F Y T R

La Policia vol dimissions polítiques pel poc suport en el 'cas mesquita'

Els sindicats carreguen contra el regidor i la directora general de Seguretat Ciutadana a Cort per haver demanat perdó als musulmans després de l'enfrontament a Pere Garau que acabà amb cops de porra i tres detencions

| Palma |

L'enfrontament entre la Policia i el col·lectiu islàmic està ben encès. Per si no n'hi hagués prou, ara s'hi afegeixen els sindicats d'aquest cos, que ahir tornaren a carregar contra els responsables polítics de la Policia Local i exigiren la dimissió del regidor i de la directora general de Seguretat Ciutadana, Antonio Donaire i Pepa Peláez, respectivament.

El portaveu de CCOO a Cort, Pedro Castro, criticà en nom del col·lectiu sindical (CCOO, SPPME, USO, STEI i CSI-CSIF) la manera en què els "gestors polítics" han reconduït el conflicte entre la comunitat musulmana i el cos de seguretat. Al seu parer, els responsables polítics de la Policia haurien d'haver donat suport als seus treballadors sense demanar disculpes al col·lectiu musulmà que fou agredit amb cops de porra, insults i abusos de l'autoritat, segons la versió dels musulmans, en el moment que la Policia irrompé per la força dia 15 a la mesquita de Pere Garau. El conflicte acabà amb tres detinguts.

"Els nostres gestors polítics han considerat bona una versió sobre l'altra, han demanat disculpes i han donat per fet que l'actuació policial va ser incorrecta", recriminaren els sindicats. El portaveu afegí que "creim que no hem de disculpar-nos amb ningú. En tot cas, demanam disculpes als altres ciutadans per haver cedit a coaccions exigides per un centenar de musulmans que es van agrupar durant la intervenció policial, cosa que és legítimá, però no la seva manifestació a la via pública".

En un escrit de denúncia, els sindicats envestiren també contra les "maneres" del col·lectiu islàmic que, amb paraules textuals, "amenaçaren d'assaltar" el quarter de Sant Ferran, i aclariren que l'actuació dels dos agents no va ser cap "atac al món musulmà". "No s'ha de realitzar cap roda de premsa en una seu islàmica presidida per una bandera que no és la d'aquestes illes, ni tan sols d'aquest estat, per demanar disculpes abans de finalitzar els tràmits d'investigació com hauria succeït amb qualsevol altre ciutadà". En tot cas, Peláez indicà que s'obrirà una investigació per aclarir de quina manera ocorregueren els enfrontaments i demanà perdó: no per l'actuació dels agents, sinó per si en algun moment el col·lectiu s'havia sentit ofès. Cal recordar que hi ha denúncies interposades als jutjats contra els agents per agressions, insults i abusos de l'autoritat.

+ VIST