Segueix-nos F Y T R

Incendi a l'Aranjassa

Un veí va resultar intoxicat després de declarar-se un gran foc en una zona d'urbanitzacions amb cases habitades molt pròxima a l'aeroport de Son Sant Joan

| Palma |

Tots els mitjans aeris disponibles, inclosos dos avions i diversos helicòpters es varen mobilitzar ahir horabaixa per combatre un gran incendi que es va declarar en una zona de cases habitades entre l'Aranjassa i Sant Jordi, a Palma. Devers les 16.00 hores, les flames es varen propagar amb rapidesa entre els camins de Can Peixet i l'Olivaret, a prop de les pistes de l'aeroport de Son Sant Joan.

Les tasques d'extinció es van prolongar durant tot l'horabaixa i s'hi visqueren moments de gran tensió, tant per part dels residents, que veien com les flames s'apropaven als seus habitatges, com dels equips actuants, que no podien controlar els tres focus. Les descàrregues d'aigua dels avions Air Tractor, amb l'ajuda dels helicòpters, van aconseguir finalment conjurar el perill. Alguns veïns, com Xisco Capellà, participaren de manera activa en l'extinció de les flames: "Vaig pujar al tractor i vaig començar a fer un tallafoc perquè l'incendi s'acostava a les cases. Hi havia persones i cavalls a les granges, cosa que causa molta tensió", va relatar.

Al carrer de les Roses es va muntar un punt d'assistència sanitària per als damnificats, però només un home va haver de ser evacuat després en ambulància a l'hospital de Son Llàtzer, amb problemes respiratoris. Al tancament d'aquesta edició s'havien revifat alguns punts del sinistre i hi havia un guàrdia a la zona per controlar la situació. Els Bombers n'estan investigant l'origen.

+ VIST