Segueix-nos F Y T R
violencia masclista a pollença

Presó sense fiança

El detingut per l'homicidi de la seva dona afirma: “No vaig veure ningú davant del cotxe”. Una càmera el contradiu

Miquel Ll. ha defensat la seva innocència. | ALEX SEPULVEDA

| Inca |

Miquel Llodrà arribà al jutjat d'Inca i es dirigí amb ironia cap als periodistes: "Deixin pas al gran assassí". Deu hores més tard l'home, de 86 anys d'edat, va sortir de l'edifici clarament desorientat. La jutgessa Ana Isabel García en decretà l'ingrés a la presó. Durant la declaració, el detingut per la mort d'Anne Wanjiru va reiterar que tot havia estat un accident. L'acusat encara no ha vist la gravació de la càmera de seguretat que demostraria que es va tractar d'un homicidi intencionat. Davant la jutgessa va repetir més d'un cop que "no vaig veure ningú", referint-se al moment en què va fer arrancar el vehicle amb el qual atropellà la seva dona dimarts de matinada.

D'acord amb la cinta de seguretat , estava asseguda en terra amb les cames creuades quan Llodrà accelerà, li passà per damunt i l'arrossegà devers quinze metres.
L'arrestat manté una versió coherent del que va passar fins a l'instant d'asseure's al volant. Tot i això, el seu relat del moment en què atropella la dona és erràtic. Tant en la declaració davant la Guàrdia Civil com en la que prestà ahir al jutjat, ha canviat de manera substancial la seva versió.

En línies generals, manté que no tenia intenció de matar Anne Wanjiru i que no va veure ningú davant el cotxe.
Segons el que relatà a Inca, va acudir a la casa dematí ben aviat, perquè sabia que la seva dona i els seus fills s'aixecaven tard i no volia creuar-se amb ningú. Anava a recollir-hi un bust de la seva germana. Llodrà hi afegí que, quan ja havia agafat l'escultura, Anne sortí de l'habitació i, en veure'l, començà a cridar: "D'aquesta casa no t'endús res". Aleshores, es va iniciar una forta discussió en la qual va intervenir un dels fills per mirar de calmar els ànims. A partir d'aquí la versió torna més confusa. Llodrà havia denunciat la seva dona per amenaces i agressions diverses vegades, però no havia arribat a formalitzar l'acusació.

L'home va arribar a la sala cap a les deu i mitja del matí dins un vehicle de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Anava sense grillons i aparentment tranquil. Ni familiars ni curiosos no acudiren al jutjat, on tampoc no s'adoptaren mesures extra de seguretat. Després de declarar durant un parell d'hores i assistit pel misser Josep Antoni Cifré, la Fiscalia en sol·licità l'ingrés en presó preventiva. La defensa demanà que, atesa la seva edat, se li aplicassin mesures més suaus, com ara l'arrest domiciliari.

+ VIST