Segueix-nos F Y T R

El toro d'Osborne, presidiari

En el dia de reflexió, la figura va aparèixer pintada amb retxes blanques sobre l'original color negre i simulant el vestuari d'un presidiari amb el nom de "J. Matas"

La figura llueix ara el vestuari de retxes blanques sobre el fons negre.

| Palma |

Ha tornat a mudar la pell. El toro de l'antiga publicitat dels cellers Osborne de la carretera de Manacor s'ha convertit de nou en el centre de totes les mirades, després de lluir el seu darrer "vestit" de la temporada. En el dia de reflexió, la figura va aparèixer pintada amb retxes blanques sobre l'original color negre i simulant el vestuari d'un presidiari amb el nom de "J. Matas", en clara al·lusió a l'expresident del Govern de les Illes Balears Jaume Matas.

Així, el bou de la finca privada de Son Munar, ubicada en el terme municipal d'Algaida, serveix de nou com a reclam reivindicatiu i altaveu per a la ciutadania que utilitza el símbol de l'animal per publicitar les seves accions o bé per cridar l'atenció dels residents de la zona. El toro de l'antiga publicitat dels cellers de Cadis continua endiumenjat després d'unes setmanes de calma.

S'ha de recordar que el 30 d'abril va ser repintat de negre per diverses associacions com Círculo Balear, Tertulias del Mesón, Polillas de Baleares i Federación de Peñas Taurinas de Baleares, que van deixar enrere el seu aspecte multicolor en un acte d'"exaltació patriòtica".

No obstant això, quatre dies després d'aquesta acció, el bou va lluir més primaveral que mai amb flors i estrelles i amb el lema "Ja ha arribat la primavera a Son Munar". 24 hores després, el color negre se li restablí. Ara, el vestit de presidiari amb l'etiqueta de "J. Matas" és el nou vestuari del brau de la carretera de Manacor. Cap entitat no ha reivindicat, de moment, aquesta acció en el polifacètic toro.

Polèmica

D'aquesta manera, l'animal llueix i rellueix imatges diferents gairebé cada setmana durant els darrers mesos. Del negre al multicolor, una altra vegada al color original i per sorpresa amb les flors de la primavera. El propietari dels terrenys en els quals s'ubica l'antiga publicitat ja apel·là al "sentit comú" per no continuar amb les pintades. Per part seva, els cellers de Cadis remarcaren que són "inevitables" per "la gran publicitat que generen en el nostre símbol".

+ VIST