Segueix-nos F Y T R

Detingudes 14 persones integrants d'una xarxa dedicada al robatori de coure

Les autoritats han recuperat 45,5 tones d'aquest material i 2 tones més d'acer

| Palma |

La Guàrdia Civil ha detingut 14 persones per la seva implicació en una xarxa que es dedicava al robatori de coure desenvolupada a Palma i diversos municipis de Mallorca. En l'operació, denominada 'CUPRU', s'han recuperat 45,5 tones d'aquest material i 2 tones més d'acer.

Segons ha informat el Ministeri d'Interior en un comunicat, les investigacions van començar el passat mes de febrer quan, del seguiment al mercat de l'esmentat metall, es deduïa que pràcticament la totalitat del que era robat acabava a empreses gestores que, després de la seva manipulació o transformació, el remetien a diferents punts de la península.

Així mateix, en alguns casos aquestes empreses gestores coneixien la dubtosa procedència del metall, fets enquadrats i tipificats en la vigent legislació com a delicte de Receptació.

Detencions

El denominador comú de tots els detinguts era la venda dels efectes sostrets a les empreses gestores. El passat dia 25, es va detenir a Luis M.R., de 23 anys d'edat, i Bernardo B.F, de 25 anys, a la localitat de Manacor, com presumptes autors de la sostracció de 400 quilos de metall de coure, que va ser posteriorment venut en una empresa ubicada a Palma.

Igualment a la localitat de Palma van ser detinguts Hugo Adolfo B., de 34 anys; Francisco A.A., de 44 anys d'edat; Ismael A.H, de 24 anys d'edat; i Bernardo R.G., de 34 anys, autors de diversos robatoris de cablatge de coure a les localitats d'Andratx i Marratxí.

A la localitat de Pollença es va procedir a la detenció de Lucas S.B., de 21 anys d'edat, i Santiago P.S, de 39 anys d'edat.

Simultàniament, components de la guàrdia Civil de Palma procedien al registre de nou naus i magatzems d'empreses gestores ubicades a diversos polígons industrials d'aquesta capital i Llucmajor, procedint-se a la detenció d'E.A.R., de 46 anys d'edat, O.K.. de 43 anys d'edat; A.R, de 22 anys d'edat; H.R., de 41 anys d'edat; A.P.A.; 53 anys d'edat; i J.A.V de 48 anys d'edat.

A l'operació 'CUPRU' han participat la Unitat Orgànica de Policia Judicial i el Seprona de Palma. Amb aquestes detencions, fins al moment s'han aconseguit aclarir 20 robatoris.

La Guàrdia Civil ha instruït les corresponents diligències que, en unió dels detinguts, han estat posades a disposició del Jutjat d'Instrucció número 10 de Palma.

+ VIST