Segueix-nos F Y T R

Cinc detinguts per intentar prostituir dones que contractaven com a ballarines d'striptease

El cas s'inicià per la denúncia d'una víctima que havia estat captada per a "un formidable lloc de treball"

| Palma |

Cinc persones han estat detingudes per la Policia Nacional acusades d'intentar prostituir dones de l'Est a les que portaven a Mallorca sota la falsa promesa que anaven a treballar de ballarines d'striptease en famosos clubs de l'illa. Els detinguts han estat identificats com Alexandro A., georgià de 48 anys d'edat; els letons Aleksejs R., de 32 anys, i la seva dona Olga R., de 25 anys; Fernando C., natural de Guinea Bissau, de 50 anys, i Felipe M., espanyol de 30 anys. Els acusats han passat a disposició judicial com presumptes autors d'un delicte de tràfic d'éssers humans amb finalitats d'explotació sexual i un altre de pertinença a grup criminal, a més que a dos d'ells també se'ls acusa com presumptes autors d'abusos sexuals.

La investigació es va iniciar arran de la denúncia presentada en la Direcció Superior de Policia de les Balears per una dona víctima dels detinguts. A través d'uns anuncis en internet, havia estat captada per a "un formidable lloc de treball" com a ballarina d'striptease en prestigiosos clubs de Mallorca. En ells podria guanyar fins a 1.500 euros setmanals "tan sol per ballar", a més de poder disposar d'un allotjament en un apartament de platja "per un preu molt reduït". Alguns dels anuncis reflectien expressament que el treball no requeria mantenir relacions sexuals amb els clients.

Les aspirants al "formidable" treball havien de ser dones d'aspecte "agradable", amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys, amb coneixements "mínims" d'anglès, desig de treballar i de guanyar diners. La denunciant va referir que va contactar amb un tal Alexei a través de la direcció de correu i telèfon facilitats als anuncis, i després d'acceptar el treball, va viatjar fins a Mallorca, assumint com a avançament el passatge d'avió. Durant aquestes setmanes no va començar a treballar en cap club i, en canvi, es va veure "pressionada" per Alexei per mantenir relacions sexuals amb ell.

La dona va haver de demanar diners a la seva família ja que la persona que li havia portat a Mallorca, no sol no li donava cap diner, "sinó que li escatimava fins i tot el menjar" i cada dia que passava era "més precària la seva situació", segons la Policia. Un temps després, Alexei va oferir el seu primer treball a la dona com a ballarina d'un club de Calviá en el qual amb prou feines entraven clients i "de l'escassa quantitat de diners que guanyava ballant Alexei es quedava amb la major part".

Després va ser portada a un segon club en el qual el seu propietari, Fernando, li va demanar que abans de contractar-lo li fes en privat un "lapdance" (ball eròtic), que va culminar "amb una relació sexual" la que dona va dir sentir-se "pressionada a acceptar donada la seva fràgil situació". Abans de treballar en aquest nou club la dona va ser allotjada en un apartament facilitat per un empleat a sou de Fernando pel qual al principi li anaven a cobrar 400 euros al mes, si bé al cap d'un temps, quan estava "asfixiada econòmicament", li van pujar el lloguer a 1.300 euros al mes.

La dona ha assegurat que durant tot aquest temps els tres homes li deien constantment que si volia guanyar diners de veritat havien de mantenir relacions sexuals amb els clients, ja que per això "si que es pagaven molts diners i no per ballar". Segons la denunciant, el verdader negoci d'aquests individus consistia a atreure a Mallorca a al·lotes de països de l'Europa de l'Est o de l'antiga URSS amb falses promeses de treball com a ballarina per dedicar-les a la prostitució, "després d'un procés de desgast econòmic i psicològic que els deixàs sense possibilitat d'elegir més opció que acceptar aquest tipus d'activitat", segons les fonts. La Policia investiga si existeixen més casos com el denunciat.

+ VIST