Segueix-nos F Y T R

Eduardo Inda, processat per un possible delicte d'assetjament a menors

|

Eduardo Inda, actual director d'Okdiario i tertulià habitual a la televisió La Sexta, que va ser el delegat a les Balears de Pedro J. Ramírez i director d'El Mundo de Baleares i El Mundo d'Eivissa i Formentera, ha estat processat, acusat d'un possible delicte d'assetjament a menors.

Una jutgessa de Collado Villalba (Madrid) ha processat Inda i un periodista d'OKdiario, pel presumpte assetjament als fills del vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, i la ministra d'Igualtat, Irene Montero.

Possible delicte contra la llibertat

La jutgesa considera que els fets poden ser constitutius d'un delicte contra la llibertat, article 172 del Codi Penal que diu «serà castigat amb la pena de presó de tres mesos a dos anys o multa de sis a vint-i-quatre mesos el que assetgi a una persona duent a terme de manera insistent i reiterada, i sense estar legítimament autoritzat» i amb això «alteri greument el desenvolupament de la seva vida quotidiana».

Iglesias i Montero, actuant en nom dels seus fills, varen presentar una querella al desembre de 2019 per un delicte contra la llibertat contra Inda i la jutgessa considera que algunes de les accions d'OKdiario varen suposar «una alteració evident en la vida quotidiana dels querellants i dels seus fills, veient-se obligats a triar una altra opció per a la cura dels seus fills durant la seva jornada laboral».

+ VIST