Segueix-nos F Y T R

Un Guàrdia Civil li diu a una regidora de Cerdanyola: «Soy la autoridad y si le pido que me hable en español, me habla en español»

|

Aquest divendres s'ha produït un nou cas de discriminació per raó de llengua i d'abús d'autoritat per part d'un agent de la Guàrdia Civil. El cas ha estat denunciat per una de les ciutadanes que l'ha patit. Es tracta de la historiadora i regidora de Guanyem Cerdanyola, Laura Benseny, que ha explicat a les seves xarxes socials que agents del cos militar espanyol han aturat el seu vehicle en el qual hi anava amb la seva germana a Baro, al terme de Soriguera (Pallars Sobirà).

L'agent de la Guàrdia Civil els ha demanat on anaven, a la qual cosa ha respost que «Anem a Àreu». L'agent li ha demanat que li parlàs en «espanyol» i ella ha repetit la resposta tres vegades (tampoc hi havia gaire a traduir).

Aleshores el Guàrdia Civil li ha dit que «som l'autoritat i si li deman que em parli en espanyol, em parla en espanyol» i Laura Benseny ha recordat a l'agent que «en aquest país podem parlar en català».

Aleshores, els agents ha requerit la documentació persona i del vehicle, i han escorcollat el maleter i les motxilles.

Durant l'escorcoll, els agents han preguntat si duien «substàncies químiques». Quan han respost que només duien gel hidroalcohòlic i paracetamol, l'agent ha demanat si no es tractava de «cocaïna o heroïna» ja que «aquí es porta molt posar-ho en blísters de paracetamol».

Una vegada acabat l'escorcoll, les dues germanes han pogut partir, no sense abans haver d'escoltar noves recomanacions de que parlin «en espanyol».

+ VIST