Segueix-nos F Y T R

Un grup d'alumnes amb banderes espanyoles agredeixen un professor i l'insulten per la seva condició sexual

|

Un greu incident es va produir a l'institut d'educació secundària les Alfàbegues de Bétera, Al País Valencià, segons ha avançat la televisió pública valenciana Àpunt.

Els fets varen ocórrer la setmana passada. Dimecres passat, dos alumnes de l'IES varen sortir al pati amb una bandera LGTBI. La iniciativa va provocar que més alumnes seguissin les dues joves fins que el centre va demanar que es posàs fi a aquesta mobilització espontània que «alterava la normalitat».

L'endemà, altres alumnes varen anar al centre amb banderes d'Espanya, que també varen exhibir al pati. Davant la tensió creixent, un professor del centre va demanar als alumnes que s'acabàs la mobilització espontània, cosa que va provocar que entre 150 i 200 alumnes increpassin el docent. Durant l'agressió es varen tirar entrepans al professor, que va arribar a rebre estirades de cabells i crits despectius sobre la seva condició sexual.

El centre ha convocat aquest dimecres un claustre extraordinari per tractar aquesta agressió espanyolista i homòfoba. I entre els alumnes s'està preparant un manifest de suport al docent agredit.

L'Ajuntament de Bétera i els sindicats condemnen l'agressió

La batlessa de Bétera, Elia Verdevio Escribá, ha condemnat rotundament, en nom del govern local, qualsevol tipus d'agressió i discriminació homòfoba després de l'incident ocorregut a l'IES Les Alfàbegues d'aquest municipi valencià.

«Des de l'Ajuntament apostem per la diversitat, la igualtat, la no discriminació i la convivència dels nostres veïns i veïnes independentment de l'orientació sexual i de la identitat de gènere», ha dit Verdevio.

D'altra banda, els sindicat STEPV i la Federació d'Ensenyament de CCOO PV han condemnat també «enèrgicament» en dos comunicats l'agressió homòfoba ocorreguda a l'IES Les Alfàbegues de Bétera i alerten de l'auge d'ideologies que fomenten aquests comportaments.

+ VIST