Segueix-nos F Y T R

Ha mort l'economista Miquel Alenyà Fuster, qui va ser president de l'OCB, director de la Fundació Sa Nostra i president de la Creu Roja

Jaume Muntaner - Diccionari d'historiadors de l'art català, valencià i balear

|

Ha mort l'economista i estudiós de l'art Miquel Alenyà Fuster (Palma, 1939). Alenyà ha treballat en l’àmbit de la gestió empresarial en diverses entitats financeres, entre les quals destaca la caixa d’estalvis de les Balears Sa Nostra, on ha estat treballador, directiu i director gerent de la Fundació. També ha estat director de l’Informe econòmic i social de les Illes Balears (1968-2000), president del Cercle d’Economia de Mallorca i president de la Creu Roja Espanyola a les Illes Balears (2003-2015).

Tot i que destaca la seva relació amb el sector econòmic i empresarial, Miquel Alenyà va fer nombroses aportacions en l'àmbit de la cultura: president de l’Obra Cultural Balear (1987-1989), col·laborador de la Gran enciclopèdia de Mallorca, membre del consell editorial del Diari de Balears i col·laborador del seu suplement cultural L’Espira. Ha format part del consell de direcció de la Gran enciclopèdia de la pintura i l’escultura a les Balears i és acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de les Illes Balears, de la qual ha estat president (2005-2008). L'any 2000 va rebre el Premi Ramon Llull en reconeixença als seus mèrits en el camp de l'anàlisi econòmica.

Entre les seves obres, a més dels estudis sobre estructura econòmica i intervenció social, es troben articles i col·laboracions en la premsa illenca sobre turisme, cultura, cinema, música i el món de l’art, especialment de la pintura a Mallorca.

L'any 2017 va publicar un llibre amb les seves memòries: Del meu record. Memòries 1939-2017 (Palma, Lleonard Muntaner, 2017).

+ VIST